Ткаченко розповів, як захистити українську мову / фото УНІАН

Для захисту української мови найліпше створювати умови, за яких вона стане трендом, а ставлення до української й вироблення українськомовного продукту в суспільстві як природне, а не елемент протидії російській агресії.

Про це розповів міністр культури й інформаційної політики України Олександр Ткаченко, пише Громадське.

Він також оголосив про кроки, які Мінкульт планує здійснити в напрямку популяризації української мови.

Відео дня

«Ми сьогодні в міністерстві обговорювали запуск порталу популяризації української мови, це є в планах міністерства. Також ми обговорювали ідеї, щоб український культурний продукт став витребуваним. Для цього потрібні також і економічні важелі», — зазначив Ткаченко.

Читайте також"Питання виживання": Ткаченко назвав свій "перший крок" на посаді міністра

Також, за словами Ткаченка, він вважає українські серіали «одним із найкращих пропагандистів» української мови, пізніше додавши до цього переліку освітні проєкти.

Він зазначив, що важливим кроком для просування української мови є призначення мовного обмудсмена. Наразі Ткаченко ще не ухвалив рішення про те, чи висувати на затвердження уряду кандидатуру Святослава Літинського, яку раніше визначили в Мінкульті, оскільки ще не мав із ним особистої зустрічі.

«Після обрання спробую зробити все, щоб це питання не було затягнутим, і можна було приступити до виконання обов’язків уповноваженого повною мірою», — додав міністр.