Соціолог пояснив, до чого може призвести новий закон про мобілізацію

Олексій Антипович зазначив, що вважає, що більшість громадян країни виконають закон.

Українці не будуть масово виходити на протести після ухвалення нового закону про мобілізацію. Обурення в соцмережах може бути, але більшість українців виконають букву закону.

Керівник соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович зазначив, що в січні-лютому зафіксовано зниження показника правильності руху держави через обговорення закону про мобілізацію.

"Але не може не існувати мобілізації в умовах війни. Те, що українець чи будь-хто боїться смерті найбільше - це нормально. Нормально не хотіти воювати і брати зброю в руки. Таких українців багато", - зазначив експерт в інтерв'ю LIGA.net.

Він зазначив, що на тлі різних чуток про те, що людина прийшла в ТЦК, а наступного дня опинилася на фронті, українці не виявляють бажання йти в центри комплектування.

Водночас Антипович вважає, що новий закон може створити колапс у ТЦК через непомірне навантаження, адже, на його думку, під мобілізацію потраплять близько 8 мільйонів українців. Також він вважає, що більшість громадян країни виконають закон, хоча й будуть обурення як у соцмережах, так і на вулицях.

Закон про мобілізацію - останні новини

Заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко заявила, що через два місяці після того, як у Раді ухвалять новий закон про мобілізацію і його підпише президент Зеленський, в Україні почне працювати електронний кабінет для військовозобов'язаних.

Водночас керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що в документі мають намір врахувати "позицію бізнесу".

27 лютого секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Роман Костенко заявив, що загалом подано 4195 поправок до законопроєкту.

Вас також можуть зацікавити новини: