Військовий розповів, що бійці, які добре себе проявили, просуваються кар'єрними сходами та проходять навчання / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українцям пора зрозуміти, що або ми переможемо, або більше не будемо існувати. Інших варіантів більше немає.

"Щодо тих людей, які бояться і намагаються знайти цьому виправдання, придумують, що їм потрібно більше зброї... Нещодавно хтось писав у соцмережах, що "американці зброю не дають, хтось ще зброю не дає, я в таку гру грати не згоден". Я не витримав, написав: "Ти приїжджай. Хочеш американську зброю? Я тобі дам. Хочеш гвинтівку американську? Javelin? Ти, головне, приїжджай, я тебе навчу", - розповів заступник командира 23 окремого батальйону спеціального призначення ЗСУ Дмитро Бутенко в інтерв'ю "Радіо свобода".

При цьому він зазначив, що той, хто бачив все на власні очі, той ніколи не скаже, що треба миритися з Росією, тому що буде розуміти, що немає іншого варіанту - ми або переможемо, або нас не буде.

Відео дня

Крім того, військовий розповів, що бійці, які добре себе проявили, просуваються по кар'єрних сходах і проходять навчання.

"У нас практично всі молодші офіцери, командири взводів, командири рот, - це ті хлопці, які виросли від бійця, від сержанта до офіцера. У нас така практика: якщо боєць себе добре показує, призначаємо його сержантом, командиром відділення, заступником командира взводу, головним сержантом взводу, головним сержантом роти. Якщо він продовжує себе добре показувати, у нього є вища освіта, тоді відправляємо на курси і він стає офіцером-командиром. Це та інші бійці бачать-що та людина, яка була разом з ними, стала офіцером. До нього і довіри більше", - підсумував Бутенко.

Закон про мобілізацію - останні новини 

7 лютого Верховна Рада проголосувала в першому читанні за новий законопроект про мобілізацію

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубинець заявив, що цей документ порушує норми Конституції, але потім сказав, що зауваження врегулюють і закликав проголосувати за нього. 

Пізніше стало відомо, що до законопроекту від нардепів надійшло більше чотирьох тисяч поправок

Вас також можуть зацікавити новини: