У Раді з'явився неоднозначний законопроект / фото УНІАН

Законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму в Україні, раніше зареєстрований у Верховній Раді, спрямований проти гей-парадів і покликаний захистити права прихильників традиційних цінностей.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів співавтор документу, нардеп від партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу.

За його словами, законопроектом запропонована нова стаття в Кодекс про адміністративні правопорушення, де будуть прописані штрафи за гей-пропаганду.

Відео дня

Читайте такожKyivPride-2020: на меч Батьківщини-мати "повісили" гігантський прапор ЛГБТ (відео)

"На три частини розділена відповідальність, яку ми з колегами пропонуємо. Це випадок, коли ми відреагували на прохання людей про захист традиційних сімейних цінностей. У першому пункті передбачається відповідальність за пропаганду 1 тис. неоподатковуваних податком мінімумів – це 17 тис. грн... У другій частині передбачається відповідальність за публічну пропаганду, пропонується сума 5 тис. неоподатковуваних мінімумів - це 85 тис. грн. У третьому пункті йдеться про пропаганду службовою або посадовою особою", - повідомив "слуга народу".

Коментуючи критерії, за якими будуть визначати гей-пропаганду, Мазураш зазначив:

"Якщо два чоловіки йдуть за руку – це не пропаганда, але якщо вони при цьому будуть весело кричати, що це кращий спосіб і всі повинні приєднатися до них – тоді, можливо, пропаганда. Йдеться, звичайно, про гей-паради. На моє переконання, вони не повинні проводитися в нашій країні. Це не тому, що я проти людей, що мають нетрадиційну орієнтацію. Філософія закону не спрямована проти них, а саме проти пропаганди".

Нардеп також зазначив, що "ні з ким не погоджував законопроект", і висловив переконання, що "мова не йде про порушення чиїх-небудь прав".