Дмитро Кулеба / REUTERS

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна під час пандемії COVID-19 не відправлятиме своїх громадян працювати за кордон.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожДепутати просять Шмигаля послабити карантин у регіонах з найменшою кількістю інфікованих

Відео дня

«Безумовно, я в курсі цієї проблеми. Дійсно, звернення є (від міжнародних партнерів України – УНІАН), але уряд України керується насамперед міркуванням безпеки та здоров’я наших громадян. В умовах пандемії будь-яка подорож – це наражання на небезпеку захворювання, особливо, коли ця подорож здійснюється літаком», - заявив він.

За словами міністра, зараз всі зусилля уряду України спрямовані на те, щоб повертати з-за кордону українців, які застрягли в різних країнах. «Щоб вони могли бути вдома в безпечних і максимально комфортних умовах жити і переживати ці карантинні заходи, тому на цьому тлі наразі нелогічним виглядає паралельно організовувати масові чартери на вивезення українців до країн, де теж продовжується пандемія з тією чи іншою мірою інтенсивності», - наголосив він.

В той же час Кулеба відзначив, що український уряд налаштований конструктивно. «Ми розуміємо потребу в робітниках у наших партнерів і будемо готові переглянути цю позицію в контексті зміни ситуації з пандемією коронавірусу. Ми керуємося головним принципом – це здоров’я та безпека наших громадян», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, третина українських заробітчан в Польщі втратила або обмежила роботу через коронавірус