Слідчі затримали в.о. начальника відділу одного з митних постів / фото facebook.com/dbr.gov.ua

В Одесі за систематичне отримання хабарів затримано керівника одного з відділів митного посту, перевіряється причетність керівництва Одеської митниці.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що слідчі Головного слідчого управління ДБР затримали в.о. начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби при одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Відео дня

За попередньою інформацією, посадові особи митниці систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду за нестворення штучних перешкод при розмитненні контейнерів, зокрема проведення додаткового огляду вантажу.

Читайте такожПо 2 тисячі гривень з кожного: СБУ викрила схему вимагання за перетин кордону на карантині

Зазначеного митника затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України під час отримання ним чергової частини неправомірної вигоди у сумі 1,3 тис. дол.

Також слідчі ДБР перевіряють причетність до вчинених злочинів керівників Одеської митниці.

Зараз вирішується питання про повідомлення затриманому та його спільникам про підозру та обрання щодо їх запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора. Оперативне супроводження - Управління Служби безпеки України в Одеській області.

За поки що не підтвердженими даними, затриманий співробітник митного посту в місті Чорноморську, за іншими даними - посту "Одеса-порт".

фото facebook.com/dbr.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у посадових осіб Одеської митниці в рамках розслідування корупції оперативники Служби безпеки проводять обшуки.