Ілюстрація REUTERS

Представники Ірану 29-30 липня відвідають Україну для переговорів щодо компенсацій у справі збитого іранськими військовими літака «Міжнародних авіаліній України».

Читайте такожУкраїна не погоджується з іранською версією катастрофи "Боїнга" МАУ - КулебаЯк передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав у Варшаві на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Польщі Яцеком Чапутовичем.

«Ми запросили іранську делегацію у Київ. Ми цінуємо, що вони прийняли запрошення. Вони прибудуть 29-30 липня, що буде післязавтра», - заявив Кулеба.

Відео дня

При цьому міністр зазначив, що не може розкрити остаточну суму компенсацій, які має виплатити Іран.

«Не через те, що я не готовий, а тому що сума буде результатом консультацій», - сказав Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак «Міжнародних авіаліній України», який виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, зокрема 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

Через три дні президент Ірану Хасан Рухані визнав, що український лайнер був збитий «в результаті ненавмисної людської помилки» і пообіцяв притягнути винних до відповідальності.

18 липня стало відомо, що Іран передав бортові самописці з літака МАУ до Франції на дослідження.

Українські експерти з Національного бюро розслідування авіакатастроф перебували у Франції під час зчитування даних з «чорних скриньок» літака МАУ.

21 липня очільник МЗС повідомив, що зчитування «чорних скриньок» літака МАУ пройшло успішно.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін повідомив, що розшифрування «чорних скриньок» зі збитого літака МАУ підтвердило незаконне втручання в його політ.