Здатна витримати пряме влучання ракети: під Харковом будують підземну школу (фото)

Захисна споруда може одночасно вмістити близько 500 людей.

У селищі Коротичі на Харківщині розпочалося будівництво підземної школи, яка здатна витримати пряме влучання ракети С-300. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

"Одне із запланованих укриттів вже будуємо в Коротичі Харківського району. Це фактично школа під землею, де зможуть навчатися діти", - розповів він.

За його інформацією, ця захисна споруда здатна одночасно вмістити близько 500 людей, що відповідає кількості учнів та педагогів, які перебувають у місцевій загальноосвітній школі. Крім того, під час тривог це укриття буде здатне вмістити людей із сусіднього дитсадка, офісів та інших закладів.

Синєгубов додав, що вартість робіт складає 99,1 мільйона гривень.

"Укриття матиме кілька приміщень, санітарні кімнати, три виходи, буде оснащене автономним джерелом електроенергії та здатне витримати пряме влучання ракети С-300", - запевнив голова ОВА.

Навчання школярів у метро Харкова: що відомо

Через те, що Харків перебуває під постійною загрозою обстрілів ракетами С-300, зреагувати на які є обмаль часу, місцева влада вирішила облаштувати з 1 вересня для учнів навчання у метрополітені. Для цього було підготовлено 60 класів. Можливість навчатися там мають понад 1000 школярів, переважно це учні молодшої школи. 

Паралельно з цим у місті тривають роботи з будівництва бомбосховищ у школах.

Вас також можуть зацікавити новини: