Зеленський про ракетну небезпеку: Люди бояться смерті, але ніхто не боїться Росії

Анджей Дуда заявив, що приїзд польської делегації до Києва на тлі повідомлень про імовірні ракетні обстріли свідчить про те, що Польща на стороні України не лише на словах, а й на практиці.

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що люди бояться смерті, але ніхто не боїться Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав на спільній прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у Києві.

Зокрема, спочатку у президента Польщі запитали, чи не страшно йому бути у Києві на тлі повідомлень про можливі масовані ракетні обстріли і чи почуває він себе у безпеці.

Дуда заявив, що, коли представляє свій народ і державу, то має враховувати, що таке представництво інколи пов'язане з ризиками.

При цьому президент Польщі перепитав у журналістів, чи вони не побоюються бути зараз на прес-конференції. "Ми тут разом. Ми тут для того, щоб наші брати в Україні не лише бачили, що ми з ними разом духом, не лише підтримуємо різними способами, але також що ми фізично присутні усією польською делегацією, представниками польського уряду, з панами міністрами", - заявив Дуда.

Він сказав, що польська делегація разом з українцями відзначає свято незалежності України і показує, що Україна вільна і суверенна, незалежна і бореться з російською агресією за мир і справедливість.

Своєю чергою, Зеленський заявив, що його польський колега є сміливою людиною.

"Нічого нового, що Росія може зробити спеціально на ці дні. Я думаю, що ні для кого це не новини. Ми розуміємо, як вони діють, як вони завжди провокують. Я думаю, питання не у тому, що ці великі люди, одним з яких є Анджей Дуда, які до нас приїжджали, що вони не бояться. Я думаю, що всі бояться смерті. Ніхто не хоче помирати. Але ніхто не боїться Росію. І це найважливіший сигнал", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент України Володимир Зеленський розповів, що робитиме Україна у відповідь на можливі ракетні удари по Києву та інших українських містах. Глава держави відзначив, що є достатньо узагальнена інформація щодо можливих загроз від міжнародних партнерів.

Вас також можуть зацікавити новини: