Шкарлет підкреслив, що дорослій людині важче скласти ЗНО / фото gorod.cn.ua

В.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет вважає предметом дискусії питання про обов’язковість ЗНО для заочного відділення.

Про це він повідомив в інтерв’ю LB.

Він вважає, зокрема, що держава повинна дати вже сформованому фахівцю можливість навчатися додаткової освіти без відриву від основної роботи.

Відео дня

Читайте також"Шкарлет – плагіатор": студенти вийшли на акцію протесту проти призначення глави Міносвіти (фоторепортаж)

«Чому їй не дати шанс? Із забороною у майбутньому переводитися на денну форму навчання або отримувати бюджетне фінансування. І на дипломі ззаду або в додатку написати, що людина закінчила заочну форму навчання. Єдиний аргумент проти: ми видаємо один диплом. Це можна виправити. У Радянському союзі завжди показували, що людина закінчила заочну форму, і нічого такого», – сказав він.

Шкарлет констатував, що питання є дискусійним і підкреслив, що дорослій людині важче скласти ЗНО.

«Сходіть, сходіть, для цікавості (в школу – УНІАН). Другу вищу – це одне. В людини іноді немає першої вищої, розумієте? Не в тому питання, щоб другу отримати. А коли так сталося в людини по життю, що вищої освіти нема, а школу 20 років тому закінчив», – додав Шкарлет.

Як повідомляв УНІАН, раніше Шкарлет заявив, що у Міносвіти розробляють кілька варіантів відвідування дітьми шкіл з 1 вересня. Вибір буде залежати від епідемічної ситуацію в країні восени.