Раніше випускникам шкіл математика пропонувалася на вибір / фото depositphotos.com

У 2021 році державна підсумкова атестація з математики стане обов'язковою.

Про це заявила заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко під час онлайн-брифінгу.

"Маю зауважити, що суттєво змінилася ситуація з державної підсумкової атестації. Тож, державна підсумкова атестація цьогоріч (2020-2021-й навчальний рік - УНІАН) для здобувачів повної загальної середньої освіти буде обов'язковою з української мови як і минулого року, з математики - це нововведення (раніше нагадую, що можна було обирати з поміж математики або історії України), історія України або іноземна мова, а також один з навчальних предметів на вибір", - сказала Вакуленко.

Зокрема, четвертим предметом можна обрати історію України, біологію, хімію, географію, іноземні мови тощо.

Читайте такожВступ до закладів вищої освіти за результатами ЗНО підтримують 67% українців - опитування

Новий навчальний рік 2020: що відомо

  • 25 серпня Міністерство охорони здоров'я оновило протиепідемічні правила для шкіл під час пандемії COVID-19. У них говориться, що учням 1-4 класів пересування в школах буде дозволено без використання масок або респіраторів.
  • Антисептики повинні бути встановлені тільки на входах в школи, в подальшому учні та викладачі повинні мити руки після кожного уроку.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, скільки захисних масок на день повинні мати учні в школах.
  • У МОЗ назвали умову, за якої весь клас у школі можуть відправити на самоізоляцію.
  • Пізніше було оприлюднено алгоритм, за яким потрібно діяти у разі виявлення коронавірусної хвороби COVID - 19 у школяра або працівника навчального закладу.