Крим - це Україна / УНІАН, Євген Кравс

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, чи захочуть жителі окупованого Росією Криму повертатися до складу України.

Свою думку з цього приводу він висловив у YouTube.

Експерт погодився з тим, що на момент захоплення у Криму був досить великий відсоток тих, хто кричав: "Путін введи війська" та "Крим – це Росія". Однак, зараз ситуація змінилася, впевнений Жданов.

Відео дня

У першу чергу, як він зазначив, не варто забувати про кримських татар:

"Це корінна народність півострова. Якби вони були згодні з тим, що Росія окупувала Крим, то 8 років російська ФСБ не громила б таку організацію, як меджліс кримсько-татарського народу у самому Криму. Постійні репресії, обшуки, арешти, суди..." – нагадав експерт.

"Відбирання землі. Запитайте, у скількох кримчан російська окупаційна влада відняла земель? Скільки російське Міноборони закрило узбережжя Чорного моря на південному березі Криму? Прохід до пляжів... скільки кримчани скаржилися, що немає проходів, все закрито і захоплено? Отже, я думаю, що буде достатній відсоток тих, хто побажає повернутися до складу України", – додав Жданов.

Раніше військово-політичний оглядач Коваленко висловлював упевненість, що повноцінна операція Збройних сил України з деокупації Криму почнеться в 2023 році.

Вас також можуть зацікавити новини: