Звільнення Криму: Жданов висловився про настрої на півострові

Експерт упевнений, що на півострові достатній відсоток тих, хто хоче повернутися до складу України.

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, чи захочуть жителі окупованого Росією Криму повертатися до складу України.

Свою думку з цього приводу він висловив у YouTube.

Експерт погодився з тим, що на момент захоплення у Криму був досить великий відсоток тих, хто кричав: "Путін введи війська" та "Крим – це Росія". Однак, зараз ситуація змінилася, впевнений Жданов.

У першу чергу, як він зазначив, не варто забувати про кримських татар:

"Це корінна народність півострова. Якби вони були згодні з тим, що Росія окупувала Крим, то 8 років російська ФСБ не громила б таку організацію, як меджліс кримсько-татарського народу у самому Криму. Постійні репресії, обшуки, арешти, суди..." – нагадав експерт.

"Відбирання землі. Запитайте, у скількох кримчан російська окупаційна влада відняла земель? Скільки російське Міноборони закрило узбережжя Чорного моря на південному березі Криму? Прохід до пляжів... скільки кримчани скаржилися, що немає проходів, все закрито і захоплено? Отже, я думаю, що буде достатній відсоток тих, хто побажає повернутися до складу України", – додав Жданов.

Раніше військово-політичний оглядач Коваленко висловлював упевненість, що повноцінна операція Збройних сил України з деокупації Криму почнеться в 2023 році.

Вас також можуть зацікавити новини: