Звільнено полковника ЗСУ Криворучка, на домагання якого скаржилася його підлегла

Слідство щодо полковника веде Нацполіція.

Полковник Олександр Криворучко, військовий комісар Чернігівського обласного центру комплектування та соціальної підтримки оперативного командування "Північ", звільнений з військової служби в запас. Раніше на домагання з його боку скаржилася його підлегла Ольга Деркач.Читайте такожКожен десятий українець у 2018 році потерпав від правопорушень - опитування

Про це йдеться в наказі головнокомандувача Збройних Сил України від 30 січня 2021 року, повідомило оперативне командування "Північ" на сторінці в Facebook.

"Ступінь провини всіх учасників процесу буде встановлена судом", - повідомили в командуванні. Зазначається, що слідство щодо полковника веде Нацполіція.

Що ЗМІ повідомляли про скандал з Криворучком

У січні співробітниця Чернігівського обласного військкомату, підполковник ЗСУ Ольга Деркач повідомила журналістам про домагання з боку свого начальника Криворучка. Про це писало видання "Gorod.cn".

За її словами, Криворучко ліз до неї цілуватися і намагався помацати за інтимні місця, коли вона заходила до нього в кабінет.

Після розголосу цієї історії в ЗМІ Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак доручив військовій службі правопорядку провести службову перевірку за фактами скарги жінки-військовослужбовця.