Мон Дзун Чун
Система черговості континентів більше не буде використовуватися при виборі країни-організатора чемпіонату світу з футболу, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на Reuters.

Таке рішення таємним голосуванням у понеділок ухвалив Виконавчий комітет Міжнародної федерації футболу (ФІФА) у своїй штаб-квартирі в Цюріху.

Віце-президент виконкому ФІФА Мон Дзун Чун заявив, що вибори країни-господині чемпіонату світу 2018 року пройде вже за іншою системою.

Відео дня

Мон Дзун Чун додав, що всі футбольні асоціації зможуть вільно подавати заявки на проведення майбутніх чемпіонатів світу, якщо країни з цієї конфедерації не приймали жодну з двох попередніх першостей.

Колись рішення про те, де відбудеться чемпіонат світу, приймалися на конгресах ФІФА без будь-якої системи. Через це процес вибору супроводжувався сварками і розбіжностями. Зокрема, на першу світову першість до Уругваю поїхали тільки 4 європейські збірні, а Мундіаль-1938 у Франції бойкотували команди Аргентини і Уругваю.

Починаючи з першості світу 1958 року в Швеції, щоб уникнути подальших суперечок, ФІФА запровадила систему чергування континентів між Європою і Північною і Південною Америками. Ця схема дотримувалася до 1998 року. У 2002 році вперше в історії світового футболу чемпіонат планети був проведений в Азії відразу двома країнами - Японією і Південною Кореєю. А в 2010 році світовий форум вперше прийме африканський континент (ПАР).