Михельсон вірить у свою команду незважаючи на поточне положення в турнірній таблиці / fbu.ua

Діючі чемпіони України з баскетболу «Черкаські Мавпи» поки що продовжують займати незвичну для себе останню сходинку у турнірній таблиці Суперліги Парі-Матч.

Істотно поправити своє становище в цьому році команда вже не встигне, але у неї все ще залишається достатньо матчів в запасі, щоб набрати очки, повідомляє Федерація баскетболу України.

Тому не можна сказати, що все у цьому сезоні для «Черкаських Мавп» втрачено.

Відео дня

На цьому тижні на команду Максима Міхельсона чекає два складних виїзди - у Харків та Київ. І «Політехніку», і «Київ-Баскету» черкаські баскетболісти програли вдома. Зате виграли у столиці в своєму першому матчі сезону.

Минулого разу «Черкаські Мавпи» перемагали в чемпіонаті місяць тому, коли обіграли на виїзді «Запоріжжя». Потенціал у чемпіонів однозначно є, але на початку сезону у них був напружений графік, який заважав розподілити сили на Суперлігу Парі-Матч і єврокубки. Також корективи внесла низка травм. Так що команді явно знадобиться час, щоб привести себе в форму і почати домагатися результатів на рівні минулого сезону.

Максим Міхельсон, головний тренер БК «Черкаські Мавпи»:

- Подивимося, які висновки зробили ми і харків'яни після попередньої зустрічі. Зараз можна говорити про те, що «Політехнік» є зовсім не тією командою, яку ми пам'ятаємо з початку сезону. І багато з них мали проблеми з харків'янами саме через недооцінку суперника. Була проведена робота, команда посилилася, видно зусилля тренера, самовіддача гравців.

Що стосується «Київ-Баскет», то не можна сказати, що це більш серйозний суперник, так як займає місце в турнірній таблиці вище «Політехніка». Дуже рівний чемпіонат виходить. Якщо б мені запропонували укласти парі, то я б взяв паузу на цей сезон і не давав жодних прогнозів. Хоч ми з «Політехніком» і знаходимось внизу турнірної таблиці, у грі з нами розслаблятися не можна.

Матчі черкасців відбудуться 19 (у Харкові) і 22-го (у Києві) грудня.