Підготовка Олександра Усика до бою з Такамом в розпалі / facebook.com/Alexanderusyk

Чемпіон світу в першій важкій вазі українець Олександр Усик розповів про підготовку до свого дебютного бою в суперважкій вазі з камерунцем Карлосом Такамом.

«Хлопець дуже гідний. У всіх практично версіях він в топі. Він рухається, не статичний. В бою з Ентоні Джошуа він дуже добре рухався. З такими противниками виходять дуже хороші бої. На даний момент ми проглядаємо його поєдинки, що він робить, і напрацьовуємо свій підхід.

Але я абсолютно не думаю про поєдинок так само, як і в попередніх підготовках. Переді мною стоїть завдання виконати свій тренувальний табір добре, і виконати ту задачу, яку ставить переді мною команда.

Відео дня

Читайте такожУсик офіційно втратив один із чемпіонських поясів

Я вже два місяці практично в роботі. Спочатку ми робили важку атлетику і продовжуємо її робити. Потім перейшли вже трохи до боксу, але, тим не менш, елементи важкої атлетики присутні у нас в тренувальному таборі. Ось пісочок додався. Є нові речі, які робимо. Я поки про них не буду говорити.

Треба переробити вагу в правильні м'язи, нормальні, робочі. Нам не потрібно багато, тому що впаде коефіцієнт корисних дій, можливо, швидкість сповільниться. Нам цього не потрібно. Нам потрібна така ж рухливість, такий же ККД. Тож я думаю, що 98 кг для початку буде достатньо», - сказав Усик в ефірі телеканалу «Інтер».

Нагадаємо, перед боєм з Тоні Белью українець показав вагу в 89,811 кг.

Як повідомляв УНІАН, напередодні Олександр Усик відмовився від захисту поясу WBA у важкій вазі і оголосив про перехід у суперважку категорію.

Поєдинок Усик – Такам пройде 18 травня в Чикаго.