Ентоні Джошуа / REUTERS

Чемпіон світу за версіями WBA, WBO і IBF у надважкій вазі Ентоні Джошуа, швидше за все, буде позбавлений одного зі своїх поясів після наступного бою.

Британець має двох обов'язкових претендентів - Олександра Усика від WBO і Кубрата Пулєва по лінії IBF, пише ТСН з посиланням на World Boxing News.

Якщо Джошуа відмовиться битися з одним із них у наступному бою, то, найімовірніше, втратить пояс. Ентоні може добровільно віддати титул WBO Усику, з яким виступає під однією промоутерською компанією (Едді Хірна Matchroom Boxing).

Відео дня

Читайте також"Залишиться без титулів": екс-чемпіон світу дав прогноз на протистояння Усика і Джошуа

"Здається, що Джошуа вирішив віддати титул WBO наступній людини в черзі. А хто ця людина? Його партнер по команді Олександр Усик. Чому Джошуа вибрав Усика? Просто тому, що таким чином Matchroom збереже один з чемпіонських поясів у себе. Замість того, щоб просити WBO перенести обов'язковий захист на другу половину року, що в теорії відклало б бій з Вайлдером або Ф'юрі на 2021 рік, Джошуа і його промоутер побачили логіку в тому, щоб надати шанс Усику", - пише WBN.

Нагадаємо, очікується, що бій Джошуа і Усика відбудеться в 2020 році. Однак спершу обидва боксери проведуть проміжні бої. Найбільш імовірним суперником для Усика є Дерек Чісора.