Митрофанов потрапить на Олімпіаду минаючи кваліфікаційний турнір / fbu.net.ua

Міжнародна боксерська Асоціація (AIBA) офіційно підтвердила право участі Дмитра Митрофанова в Олімпійських іграх 2016 року, які прийматиме Бразилія, повідомляє прес-служба Федерації боксу України.

Відповідно до офіційного звернення AIBA ліцензія Дмитра Митрофанова підтверджена у ваговій категорії до 75 кг.

Відповідно до даного рішення Дмитро Митрофанов став першим учасником від чоловічої національної збірної України на Олімпійському боксерському турнірі 2016 та не прийматиме участі у ліцензійному турнірі в Азербайджані. Декількома тижнями раніше ліцензію на жіночий турнір Ігор 2016 здобула також українка Тетяна Коб. 

Відео дня

«Я вітаю всю українську спортивну спільноту, особисто Дмитра Митрофанова та його персонального тренера Вадима Казаніна з цією чудовою звісткою. Вважаю, що Дмитро є одним з тих людей, який дійсно заслужив право участі в Іграх 2016 і нам таки вдалося добитися підтвердження даного факту, – зазначив президент Федерації боксу України Володимир Продивус. – Наразі ми перебуваємо у Баку, де наша команда приймає участь у світовому ліцензійному турнірі. Уся збірна перебуває і чудовому бойовому настрої. Я переконаний, що дана звістка надасть усім боксерам додаткового стимулу на здобуття перепусток на Ігри 2016».

Нагадаємо, в ці дні збірна України з боксу перебуває у Баку (Азербайджан), де вже завтра, 17 червня, розпочне виступи на світовому ліцензійному турнірі.