Олександр Гвоздик володів поясом WBC / фото Boxingscene

Колишній чемпіон світу за версією WBC в напівважкій вазі Олександр Гвоздик вперше прокоментував своє рішення завершити кар'єру.

Про причини, які спонукали його піти з боксу, Гвоздик розповів сайту boxingscene.com.

"Мій розум в повному порядку, я відчуваю себе добре і прямо зараз розумію, що це правильний час, щоб щось змінити", - підкреслив Гвоздик.

Відео дня

"У всій цій ситуації з коронавірусом я розумів, що мені доведеться починати все спочатку. Ніхто не збирався відразу ж давати мені шанс побитися за титул. Це перше. А, по-друге, є вся ця невизначеність через коронавірус. Я розумію, що мені вже 33, я здоровий і хочу залишатися здоровим. Я шукаю нові можливості в житті, крім боксу. Я здоровий, радий цьому і відчуваю себе сильнішим, ніж коли-небудь у моєму житті".

Читайте також"Пишаємося": у США відреагували на рішення українського боксера Гвоздика завершити кар'єр єру

Боксер зазначив, що рішення про завершення кар'єри не пов'язано з тим, що після поразки від Артура Бетербієва він опинився в лікарні:

"Це була просто обережність у зв'язку з тим, що кілька боксерів нещодавно померли. Ви ж знаєте мого тренера Тедді Атласа. Він хоче бути впевненим у будь-якій ситуації, а тому змусив мене поїхати в госпіталь, сказав, що мені потрібно це зробити. Все було добре".

Гвоздик не став говорити, чим конкретно планує займатися:

"За 22 роки в спорті я встановив багато зв'язків з людьми з боксу і бізнесменами. Я не збираюся давати коментарі з приводу того, чим я збираюся займатися, але повірте, все в порядку".

Нагадаємо, Гвоздик провів на профі-рингу 17 боїв, в яких здобув 16 перемог при 1 поразці. В останньому поєдинку він програв Бетербієву, втративши пояс чемпіона світу.

Як повідомляв УНІАН, раніше менеджер Гвоздика Егіс Клімас заявив, що боксер планує присвятити себе бізнесу.