Домагой Віда / hns-cff.hr

Президент ФФУ Андрій Павелко прокоментував резонансне відео за участю хорватського футболіста Домагоя Віди після перемоги над Росією на ЧС-2018.

«Федерація футболу України та я особисто зайняли жорстку позицію в ситуації, що склалася навколо футболіста збірної Хорватії Домагоя Віди після перемоги команди в чвертьфіналі ЧС-2018: своєю яскравою грою і бійцівськими якостями Віда, як і вся збірна Хорватії, заслужив право взяти участь у півфіналі турніру!

У футболіста, який багато років захищав честь «Динамо» і жив у столиці України в дуже тяжкий для нашої країни час, залишилося тут багато друзів та вболівальників, які заслужили, щоб частинку цієї перемоги він присвятив саме їм.

Відео дня

Читайте такожХорватський футбольний союз: "Слава Україні!" - це відповідь на підтримку, отриману з хорватами боці українців

За останні кілька років звернення «Слава Україні!» стало для наших громадян символом незламності й патріотизму. І цілком природно, що людина, якій наша країна дала дуже багато, з великою повагою ставиться до неї, до її громадян. Він має право публічно висловити повагу і до України, і до її громадян.

Ми оперативно направили у відповідні органи ФІФА і УЄФА листи з метою захистити не тільки футболіста хорватської збірної, але і, в першу чергу, людину, яка має право на свою позицію і поважає нашу країну. І Віда зіграє в півфіналі ЧС-2018. Слава Хорватії! Слава Україні!» – написав Павелко на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв УНІАН, після матчу Росія - Хорватія 29-річний футболіст хорватської збірної Домагой Віда разом з колишнім гравцем команди Огнєном Вукоєвичем записали відеозвернення зі словами «Слава Україні!».

Пізніше ФІФА винесла Віді попередження.

Збірна Хорватії обіграла Росію у серії пенальті і вийшла в півфінал ЧС-2018.