Керівництво "Челсі" (Бак - зліва) всерйоз стурбоване зростанням ксенофобії серед своїх вболівальників / chelseafc.com

Голова ради директорів "Челсі" Брюс Бак опублікував відкритий лист до фанатів клубу у зв'язку з частими інцидентами, пов'язаними з расизмом.

Зокрема, це були расистські вигуки вболівальників у бік Рахіма Стерлінга і антисемітські кричалками під час матчу Ліги Європи проти угорського Віді на адресу суперників у Прем'єр-лізі - Тоттенхема, повідомляє SportArena.

«Вкрай неприємна меншість, яка приєдналася до нас у 21 столітті зганьбила більшість наших достойних, добре знаних себе провідних фанатів. Ми не заспокоїмося, поки не ліквідуємо всі форми дискримінації у нашому клубі.

Відео дня

Ми будемо продовжувати працювати разом з нашими вболівальниками, антидискримінаційними комітетами і футбольною владою, щоб створити атмосферу, в якій всі будуть відчувати себе бажаними і цінними. Якщо ви не поділяєте ці цінності, цей клуб не для вас.

Читайте такожЛондонському Челсі можуть частково закрити вхід на трибуни через антисемітизм уболівальників

Ми не повинні допускати, щоб меншість фанатів продовжувало створювати збентеження і ми будемо продовжувати приймати найрішучіші заходи проти них», — цитує Бака офіційний сайт Челсі.

УЄФА почав розслідування з приводу протиправних дій вболівальників лондонського клубу в грі з Віді. Челсі загрожує закриття стадіону на наступних матчах Ліги Європи.

Раніше фанат, який на расистському ґрунті ображав Рахіма Стерлінга позбувся сезонного абонемента на матчі Челсі.