Нагорняк вірить у вихід "Шахтаря" в наступне коло Ліги Європи / fcdnipro.ua

Рівно за тиждень, 14 лютого «Шахтар» зіграє з франкфуртським «Айнтрахтом» в рамках 1/16 фіналу Ліги Європи.

Екс-треном «Дніпра» і екс-гравець «Шахтаря» і збірної України Сергій Нагорняк оцінив перспективи протистояння команд в інтерв'ю Terrikon.com:

- Я не скажу, що тут є якийсь явний фаворит. Шанси 50 на 50, але все-таки багато переваг є у «Айнтрахта» в тому, що у них чемпіонат у самому розпалі, вони вже після паузи 2 або 3 тури провели і в досить непоганій формі. Остання гра з Дортмундом показала, що команда володіє хорошим потенціалом. Особливо балканці – Ребич, Йович.

Відео дня

- Як Фонсеці обіграти «Айнтрахт» і вирішити проблему в обороні після відходу Ракицького?

- Так, в цьому є проблема. Навіть при Ракицькому проблема була в оборонному плані. Справа в тому, що Ракицький був сильний? Він був сильний в початку атаки, а сама оборона не завжди була його сильною стороною. Центральна вісь оборони має проблему в тому, що там грають не швидкі гравці і не так починають у підіграванні атаки, як цього хотілося б тренерам, і як починав це Ракицький. Єдиний гравець, який буде непогано там виглядати, як мені здається – це Матвієнко. Мало того, що він гравець оборонного плану, він ще і дуже добре починає атаки.

- Наскільки важливо те, що матч буде в Харкові і буде значна підтримка у «Шахтаря»?

- Мені складно сказати. Можливо, що люди прийдуть. Харківські вболівальники скучили за великим футболом. Відвідуваність залежить від багатьох факторів, знову-таки, яка погода буде. Але хотілося б, щоб люди прийшли, підтримали команду точно так, як і в Києві. Я думаю, що Харків – це футбольне місто, так що люди прийдуть.

- Чи можна цю пару назвати самою барвистою серед усіх пар Ліги Європи?

- Можна, адже у «Шахтаря», і в «Айнтрахта» атака переважає над обороною. Ми знаємо, як «Шахтарю» важко даються ігри саме проти німецьких команд. З «Хоффенхаймом» давайте згадаємо як вони грали в Німеччині. Так, виграли, але там такі гойдалки були, що все могло обернутися як в одну, так і в іншу сторону. Якщо б не вилучення, то хто його знає, як все склалося б. «Шахтарю» завжди важко з німецькими командами. І я думаю, що цей раз – не виняток. Буде дуже важко.

Нагадаємо, матч плей-офф 1/16 Ліги Європи «Шахтар» - «Айнтрахт» пройде в Харкові на ОСК «Металіст» 14 лютого. Квитки на гру можна придбати тут