Вболівальники "Динамо" встановили рекорд відвідуваності на матчі Ліги Європи / фото УНІАН

ФК «Динамо» відреагував на звинувачення «Челсі» у проявах расизму під час матчу 1/8 фіналу Ліги Європи в Києві.

Київський клуб виступив зі спеціальною заявою на своєму офіційному сайті.

«Динамо» глибоко стурбоване публічною заявою, яке опублікував «Челсі» про можливі дискримінаційні прояви під час матчу на НСК «Олімпійський». Дійсно, під час післяматчевого брифінгу делегат УЄФА повідомив представникам «Динамо» про звернення офіційних осіб «Челсі» з інформацією про те, що футболіст Хадсон-Одоі чув «мавпячі крики» на свою адресу у другому таймі.

Відео дня

Представники «Динамо» відразу звернули увагу на те, що цю інформацію необхідно перевірити на достовірність і наявність конкретних доказів, що свідчать про неприпустиму поведінку учасників матчу.

Читайте такожЧелсі подавши скаргу в УЄФА на прояви расизму під час матчу проти Динамо у Києві

Особливо, враховуючи те, що при наявності зазначених проявів, футболіст повинен був відразу звернутися до головного арбітра під час матчу відповідно до введеної в УЄФА трикрокової системи реагування на будь-які дискримінаційні прояви. Більш того, «Динамо» не мало і в даний час не має жодних доказів, що такі вигуки мали місце.

Незважаючи на вищезазначене, відповідні служби «Динамо» оперативно провели розслідування з приводу заявленого інциденту. Було переглянуто та проаналізовано повний відеозапис поведінки вболівальників із зазначеного футболістом «Челсі» сектора. Однак не було виявлено жодних ознак, що підтверджують факт будь-яких дискримінаційних проявів.

Більш того, згідно з рапортами офіційних осіб УЄФА, отриманих 18 березня 2019 року, ні Делегат матчу, ні Офіцери безпеки УЄФА (яких на даному матчі було два), ні арбітри матчу і спостерігач арбітражу, ні навіть спостерігач ФАРЕ (в обов'язки якого входить безпосередній контроль за можливими проявами дискримінації) не чули таких вигуків і взагалі проявів расистської або дискримінаційної поведінки.

«Ні расизму» – це не просто популярне гасло, а один із ключових пріоритетів роботи «Динамо», який повністю поділяє принцип нульової терпимості до будь-яких проявів дискримінації на стадіоні та за його межами», – сказано в заяві клубу.

Нагадаємо, в понеділок, 18 березня, лондонський "Челсі" подав скаргу в УЄФА на прояви расизму під час матчу проти "Динамо" в Києві. Аналогічні звинувачення в расистській поведінці вболівальників "Динамо" були і в 2015 році під час матчу цих команд у Києві. Український клуб тоді був покараний проведенням двох матчів без глядачів і грошовим штрафом.