Збірна України все-таки награла на перемогу в матчі з Люксембургом / Reuters

У Люксембурзі завершився матч 2-го туру відбіркового турніру чемпіонату Європи з футболу 2020-го року, в якому місцева команда приймала збірну України.

Гра завершилася з рахунком 1:2, повідомляє офіційний сайт змагань.

Команда Андрія Шевченка мала помітну перевагу в цій грі, але їй протистояла добре ешелонована і вміла оборона суперника, який в 10-ти останніх матчах на своєму полі програв лише двічі. Більш того, в кінцівці першого тайму гості опинилися у становищі наздоганяючої сторони.

Відео дня

На 34-й хвилині Тілль зробив простріл з правого флангу, і м'яч від Бутко відскочив до Тюрпелю, який з півметра завдав точний удар - 1:0. Втім, вже через 6 хвилин, що на 40-ий, Зінченко зробив м'який навіс на забігання Циганкова, який грудьми скинув і проштовхнув м'яч повз вийшов голкіпера - 1:1.

У другому таймі українці продовжували вести гру, багато і небезпечно атакували. Але удари Коноплянки,Мораєса, Яремчука і Матвієнко не приносили бажаного ефекту. М'яч або йшов мимо цілі, або його героїчними зусиллями відбивали гравці люксембурзької команди.

Більш того, в кінцівці гри господарі двічі ледь не зловили збірну України на контратаці.

Тим не менше, перемога прийшла звідки її не чекали. На 90+3 доданій хвилині українці подавали штрафний з кута поля і один з найактивніших гравців у складі своєї команди Родрігес головою переправив м'яч у власні ворота - 1:2.

УНІАН провів онлайн-трансляцію гри, за якою можна простежити за перебігом подій на полі.

Таким чином, українці набрали дуже важливі 3 очки і вийшли в лідери Групи за підсумками перших 2-з турів.