"Порту" виграв Юнацьку лігу УЄФА / uefa.com

Юніорська команда португальського "Порту" (U-19) виграла трофей Юнацької ліги УЄФА. У фінальному матчі в Швейцарії португальський колектив переграв однолітків з "Челсі" (U-19).

У першому таймі був забитий один м'яч: на 18-й хвилині Фабіу Вієйра забив гол і вивів "Порту" вперед у рахунку.

Читайте такожДинамо (U-19) в серії пенальті програло Хоффенхайму в Юнацькій лізі УЄФА

Відео дня

На початку другого тайму "Челсі" вдалося відігратися: на 53-й хвилині Дайшон Редан забив головою після передачі Хуана Фаміліо-Кастільо. Але лондонці навіть не встигли відсвяткувати гол, як знову пропустили: після серії рикошетів м'яч опинився у воротах "Челсі". Автором голу став капітан "Порту" Дієго Кейруш.

Гравці "Челсі" витратили чимало сил на те, щоб зрівняти рахунок, але знову відзначилися португальці - після швидкої контратаки забив "джокер" Афонсо Соуза.

Таким чином, "Порту" вперше виграв Юнацьку лігу УЄФА. До цього вигравали турнір "Барселона" і "Челсі" (по два рази), а також "Зальцбург". Зазначимо, що перший розіграш турніру відбувся у сезоні-2013/2014.

Нагадаємо, що учасниками Юнацької ліги УЄФА в сезоні-2018/2019 були також українські клуби "Шахтар" і "Динамо". Гірники припинили боротьбу вже на груповій стадії. А "Динамо", сенсаційно обігравши у стиковій зустрічі "Ювентус", потім в 1/8 фіналу поступилося німецькому "Хоффенхайму".