Жерар Піке та Ернесто Вальверде / REUTERS

1 травня на "Камп Ноу" в рамках 1/2 фіналу Ліги чемпіонів "Барселона" прийматиме "Ліверпуль". Матч розпочнеться о 22.00.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Барселона - Ліверпуль.

І "Барселона", і "Ліверпуль" підходять до півфінальної битві з неймовірними серіями без поразок.

Відео дня

Каталонці не програвали протягом 22 матчів поспіль у всіх турнірах і виграли чотири останні зустрічі. До того ж "Барса" достроково гарантувала собі чемпіонський титул в Іспанії.

"Ліверпуль" виграв десять останніх поєдинків поспіль. Безпрограшна серія команди у всіх турнірах становить 19 матчів.

Барселона - Ліверпуль: де дивитися матч 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Шлях до півфіналу

"Барселона" ще жодного разу не програвала у поточному розіграші ЛЧ. Підопічні Ернесто Вальверде зайняли перше місце в одній групі з "Тоттенхемом", "Інтером" і ПСВ, а в плей-офф вибили з боротьби "Ліон" (0:0 і 5:1) і "Манчестер Юнайтед" (1:0 і 3:0).

У той же час "Ліверпуль" насилу вийшов з однієї групи з ПСЖ, "Наполі" і "Црвеною Звєздою". "Червоні" програли у всіх виїзних матчах, але все ж зайняли друге місце за рахунок переваги в особистих зустрічах над "Наполі". У плей-офф команда Юргена Клоппа пройшла спершу "Баварію" (0:0 і 3:1), а потім "Порту" (2:0 і 4:1).

Барселона - Ліверпуль: прогноз букмекерів на матч Ліги чемпіонів

Історія взаємовідносин

"Барселона" і "Ліверпуль" раніше вісім разів зустрічалися в єврокубках. Команди двічі зустрічалися в півфіналі Кубка УЄФА - у фінал обидва рази вийшов "Ліверпуль" - 1:0 та 1:1 в 1976 році і 0:0 та 1:0 в 2001 році. У сезоні 2001-2002 команди зустрілися на другому груповому етапі Ліги чемпіонів - "Барса" виграла в гостях з рахунком 3:1, а матч на "Камп Ноу" завершився внічию (0:0). А в сезоні 2006-2007 в 1/8 фіналу ЛЧ "Ліверпуль" програв "Барселоні" на виїзді (0:1), але потім розгромив її вдома (4:0).

Орієнтовні склади

"Барселона": тер Штеген, Семеду, Піке, Лангле, Альба, Артур, Бускетс, Ракітіч, Коутіньо, Мессі, Суарес

"Ліверпуль": Аліссон, Робертсон, Матіп, ван Дейк, Александер-Арнольд, Фабіньо, Хендерсон, Вейналдум, Салах, Мане, Фірміно

Читайте такожМессі вручати одну з найвищих нагород Каталонії за видатні заслуги в спорті і благодійності

Слова перед матчем

Головний тренер "Барселони" Ернесто Вальверде:

"Ліверпуль" - потужна команда, яка чинить великий тиск на сопеника і грає у високому темпі. Обіграти такого суперника буде складно. В цьому сезоні "Ліверпуль" програв лише одну зустріч у чемпіонаті, що підкреслює його силу. Стартові 15 хвилин кожного тайму будуть дуже важливі. Саме в ці відрізки "Ліверпуль" намагається тебе задавити і кидає всі сили в атаку".

Головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп:

"Справа не в одному Мессі. Там вся команда з гравців найвищого рівня. "Барса" вже стала чемпіоном. Мессі перед початком сезону сказав, що хоче знову виграти нарешті Лігу чемпіонів, і це звучить як загроза! Але ми теж хочемо вийти у фінал. Нічия на "Камп Ноу" буде не гіршим з результатів. Багато хто приїжджав сюди, будував план на гру і отримуваі потім по голові".

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів з Нідерландів на чолі з Бьорном Кюйперсом.