ФФУ

Сьогодні, 15 травня, в Запоріжжі на стадіоні "Славутич Арена" відбудеться фінальний матч Кубка України, в якому зіграють донецький "Шахтар" і "Інгулець" з смт. Петрове.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Шахтар - Інгулець.

Початок гри - о 21.00.

Відео дня

Вперше в історії Кубка України у вирішальному матчі візьме участь команда Першої ліги. Про круту інтригу говорити не доводиться, адже "Шахтар" є безумовним фаворитом фіналу. Єдине, що може завадити підопічним Фонсеки здобути черговий трофей, це недооцінка суперника.

На думку букмекерів, "Шахтар" без проблем в четвертий раз поспіль стане володарем Кубка України. Якщо це станеться, гірники встановлять рекорд - настільки тривалої серії перемог у фіналах Кубка країни не було раніше ні у кого.

Шахтар - Інгулець: прогноз букмекерів на фінал Кубка України

Відзначимо, що "Інгулець" на шляху до вирішального матчу Кубка України пройшов три команди Прем'єр-ліги - "Маріуполь", "Карпати" і "Зорю". "Шахтар" змусив капітулювати "Олімпік", "Динамо" і "Дніпро-1".

Відзначимо, що, незважаючи на примарність інтриги у протистоянні "Шахтаря" і "Інгульця", кубкові матчі мають свою специфіку. Команда з Петрового вже не раз показала, що в змозі зібратися на окремо взяту гру і зробити маленький подвиг.

Те, що мотивація гравців "Інгульця" буде позамежною, не викликає сумнівів. Президент клубу Олександр Поворознюк вже пообіцяв команді серйозні фінансові бонуси в разі перемоги. А також запевнив, що в разі успіху дуже швидкими темпами буде добудований новий стадіон для команди. Нагадаємо, що переможець Кубка України при будь-яких розкладах зіграє в єврокубках в наступному сезоні.

Історія

Історія "Інгульця" веде відлік з 2013 року, а свою нинішню назву клуб з Петрового Кіровоградської області отримав у 2015-му. Підопічні Сергія Лавриненка виступають у Першій лізі, їхнім найкращим досягненням є 4-е місце минулого сезону, в нинішньому чемпіонаті після 25 матчів "жовто-червоні" розташовуються на 7-му рядку таблиці. Вихованець луганського футболу, екс-гравець алчевської "Сталі" Олександр Акименко з 10 м'ячами є найкращим бомбардиром команди.

"Шахтар" зайвих представлень не потребує. "Оранжево-чорні" 12 разів вигравали Кубок України, що є національним рекордом (у "Динамо" - 11 перемог). В цілому для гірників це 19-й вихід у фінал Кубка України (8 перемог в основний час, 3 - в додатковий час і 1 - у серії пенальті).

До сьогоднішнього дня "Шахтар" і "Інгулець" ніколи в своїй історії не зустрічалися між собою.

Травмовані

Одна з приємних новин для "Шахтаря" пов'язана з відновленням Марлоса, який 13 травня вже почав втягуватися в тренувальний процес загальної групи. У складі "Інгульця", за словами наставника команди Сергія Лавриненка, в матчі візьмуть участь всі найсильніші.

Орієнтовні склади:

"Шахтар": П'ятов, Болбат, Хочолава, Кривцов, Ісмаїлі, Степаненко, Алан Патрік, Тайсон, В.Коваленко, Тете, Жуніор Мораєс.

"Інгулець": Ситников, Запорожець, Клименко, Мишуренко, І.Коваленко, Писко, Кучеренко, Козак, Павлов, Лупашко, Акименко.

Слова перед матчем

Головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека:

"Шахтар" називають фаворитом, адже ми лідери Прем'єр-ліги, а суперник - з Першої ліги. Але це фінал, і якщо "Інгулець" дійшов до нього, то заслуговує на повагу. Статус фаворита треба підтверджувати на полі. Мене не турбують кадрові проблеми, але змушує переживати розслабленість, яка може виникнути у футболістів. Прикладом, до чого це може призвести, служить перемога "Інгульця" над "Зорею".

Головний тренер "Інгульця" Сергій Лавриненко:

"Попереду у нас гра з чемпіоном і володарем Кубка України. Ми насолоджуємося моментом, оскільки вже здійснили подвиг, вийшовши у фінал. Як ми збираємося грати проти "Шахтаря"? Знаєте, я вже стільки порад отримав, що супернику просто має стати страшно. Ми зробимо все можливе, щоб "Шахтарю" у фіналі легко не було".

Арбітр

Обслуговуватиме вирішальну зустріч Кубка країни арбітр з Києва Євген Арановський. Його асистентами на лініях будуть Сергій Приступа та Євген Петраков.

Де дивитися

Дивитися матч у прямій трансляції можна на телеканалах "Україна" і "Футбол 2". Початок - о 20.55. Онлайн-трансляцію гри проведе також сайт УНІАН.