Тоттенхем - Ліверпуль / REUTERS

У Мадриді відбувся фінальний матч Ліги чемпіонів, в якому за трофей боролися два англійські клуби - "Тоттенхем" і "Ліверпуль".

Англійський фінал завершився перемогою "Ліверпуля" з рахунком 2:0.

Вже на 24-й секунді зустрічі у ворота "Тоттенхема" було призначено пенальті - після пасу Садіо Мане м'яч влучив у руку Мусси Сіссоко. Одинадцятиметровий впевнено реалізував Мохамед Салах.

Відео дня

До перерви команди не порадували фанів великою кількістю моментів. "Тоттенхем" більше володів м'ячем, але по-справжньому так і не потурбував Аліссона. У "Ліверпуля" небезпечно з дальньої дистанції пробивали Трент Александер-Арнольд і Ендрю Робертсон, але в першому випадку м'яч пролетів поруч зі штангою, а в другому Уго Льоріс зреагував на удар.

Читайте такожТоттенхем - Ліверпуль - 0:2: онлайн фіналу Ліги чемпіонів

Після перерви "Тоттенхем" володів перевагою, однак розпечатати ворота Аліссона так і не зумів. Бразильський голкіпер відзначився парою ефектних сейвів, особливо після удару Крістіана Еріксена зі штрафного.

У підсумку під кінець матчу "Ліверпуль" забив другий м'яч - кутовий біля воріт "Тоттенхема" завершився тим, що м'яч опинився у Дівока Орігі, який точно пробив у дальній кут.

"Ліверпуль", який у минулому році у фіналі Ліги чемпіонів поступився "Реалу", тепер вшосте в історії виграв головний клубний турнір Європи (чотири рази - Кубок європейських чемпіонів і вдруге ЛЧ).

Головний тренер "червоних" Юрген Клопп, який раніше двічі програвав у фіналах ЛЧ (з "Боруссією" і "Ліверпулем"), вперше в кар'єрі виграв цей трофей.

"Тоттенхем", нагадаємо, вперше в історії грав у фіналі Ліги чемпіонів.

"Тоттенхем" - "Ліверпуль" - 0:2

Голи: Салах, 2 (с пенальті), Орігі, 87

"Тоттенхем": Льоріс, Алдервейрелд, Роуз, Тріппьєр, Вертонген, Аллі (Льоренте, 82), Уінкс (Моура, 66), Сіссоко (Дайєр, 74), Еріксен, Сон Хин Мін, Кейн.

"Ліверпуль": Алиссон, Матіп, Робертсон, Александер-Арнолд, ван Дейк, Хендерсон, Фабіньо, Вейналдум (Мілнер, 62), Мане (Гомес, 90), Салах, Фірміно (Орігі, 58).

Ливерпуль / REUTERS

Як повідомляв УНІАН, переможцем Ліги Європи 2018-2019 раніше став "Челсі".