Віктор Циганков / фото: ФК Динамо Київ

Київське "Динамо" 6 серпня стартує у кваліфікації Ліги чемпіонів. У першому матчі третього раунду кваліфікації кияни на стадіоні "Ян Брейдель" в Брюгге зіграють з місцевим "Брюгге".

Дивіться на УНІАН пряму онлайн відео трансляцію матчу Брюгге - Динамо.

Початок зустрічі - о 21:30.

Відео дня

"Динамо": відступати нікуди

В останні роки Олександр Хацкевич отримував час на створення нового колективу, а невдачі списувалися на молодість футболістів. Однак команда набралася досвіду і тепер керівництво та вболівальники чекають результатів в єврокубках і на внутрішній арені.

Новачків цього літа в "Динамо" троє - капітан "Зорі" Олександр Караваєв, півзахисник "Аустрії" Мохаммед Кадірі і вінгер збірної Люксембургу Жерсон Родрігес. Останній був підписаний зовсім недавно, але все одно полетів з командою на гру і може з'явитися на полі.

Також Хацкевич повідомив, що лідер команди Віктор Циганков навряд чи зможе провести на полі всі 90 хвилин. Викликає питання і готовність Беньяміна Вербича, але сам словенець запевнив, що буде готовий допомогти партнерам. Поки тільки набирає форму нападник Фран Соль, який довго не грав через травму.

У новому сезоні динамівці стартували успішно. Спочатку вдалося обіграти донецький "Шахтар" (2:1) в матчі за Суперкубок України, а слідом були здобуті дві перемоги в УПЛ - над "Карпатами" (2:0) та "Львовом" (3:0).

У минулому розіграші ЛЧ кияни завершили боротьбу на стадії плей-офф кваліфікації, поступившись місцем в групі "Аяксу". Далі була Ліга Європи і вихід в 1/8 фіналу, а там - два поспіль розгроми від "Челсі" (3:0 і 5:0).

Переможець протистояння "Брюгге" і "Динамо" зустрінеться в плей-офф кваліфікації з сильнішим у парі "Базель" - ЛАСК.

Брюгге - Динамо: де дивитися матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Читайте також"Циганков не готовий зіграти 90 хвилин": Хацкевич розповів про стан Динамо перед матчем з Брюгге

"Брюгге": робота в режимі вітрини

Ця команда - яскравий приклад того, як працює весь бельгійський футбол. Клуб існує за рахунок трансферів, виховує гравців і відправляє їх у сильніші чемпіонати. Це дозволяє не тільки покривати витрати, але й заробляти.

Цим літом "Брюгге" чекала чергова перебудова. Прийшов новий головний тренер Філіп Клеман, а в інші клуби були продані ключові гравці - форвард Веслі, вінгер Арно Груневелд та інші виконавці, які вважалися обличчям колективу.

Головним посиленням "Брюгге" став нігерійський форвард Девід Окереке, за якого італійська "Спеція" отримала сім мільйонів фунтів. Саме він, швидше за все, зіграє на вістрі проти "Динамо". Крім того, днями клуб підписав голкіпера "Ліверпуля" Симона Міньйоле, але навряд чи він вийде на поле вже зараз.

Підопічні Клемана впевнено розпочали новий чемпіонат. Спочатку їм вдалося просто комфортно обіграти "Васланд-Беверен" (3:1), а перед зустріччю з киянами команда буквально знищила "Сент-Трюйден" - 6:0.

Брюгге - Динамо: прогноз букмекерів на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Орієнтовні склади

"Брюгге": Хорват, Мата, Мітрович, Делі, Соболь, Рітс, Тау, Вормер, Ванакен, Бонавентура, Окереке

"Динамо": Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Сидорчук, Буяльський, Гармаш, Караваєв, Вербич, Бєсєдін

Слова перед матчем

Головний тренер "Брюгге" Філіп Клеман:

"Ми з тренерами подивилися кілька матчів "Динамо". У киян зараз у складі багато молодих талантів. У кожній лінії є гравці, які показують високий рівень гри. Перемогти їх буде непросто. Для цього ми повинні показати свій найкращий футбол проти українців".

Півзахисник "Динамо" Сергій Сидорчук:

"Настрій виключно бойовий. Після успішних матчів у чемпіонаті України ми налаштовуємося на перемогу. Але при цьому пам'ятаємо, що такі протистояння, як майбутнє з "Брюгге", складаються з двох матчів, від цього і будемо відштовхуватися".

Арбітр

Судити зустріч буде іспанець Хав'єр Естрада Фернандес.