Зоря ще жодного разу не проходила кваліфікацію ЛЄ / фото: ФК Зоря

В рамках раунду плей-офф кваліфікації Ліги Європи луганська "Зоря" 22 серпня проведе перший матч проти іспанського "Еспаньола". Зустріч пройде на стадіоні "Корнелья-Ель Прат" в передмісті Барселони.

Дивіться на УНІАН пряму онлайн відео трансляцію матчу Еспаньол - Зоря.

Матч розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Відео дня

Еспаньол - Зоря: де дивитися матч по ТБ

"Еспаньол"

У міжсезоння у команди змінився головний тренер - шанс проявити себе отримав наставник резервістів Давид Гальєго. Фахівець привів до складу кілька молодих гравців і в цілому поки успішно створює новий колектив.

Каталонці вже пройшли два раунди кваліфікації єврокубка і зробили це дуже легко. Спочатку був пройдений ісландський "Стьярнан", а потім швейцарський "Люцерн". За чотири поєдинки іспанці забили 13 голів і пропустили лише один. Боротьби тут не було і близько.

При цьому "Еспаньол" - типова домашня команда, яка на виїзді виглядає не так яскраво, як у рідних стінах. Її сильні сторони - володіння м'ячем, пресинг і стрімкий перехід в атаку за допомогою довгих передач. Варто зазначити, що вже стартував чемпіонат Іспанії, в якому "папуги" 18 серпня поступилися "Севільї" - 0:2.

У складі "Еспаньола" є старий знайомий українських вболівальників - колишній форвард "Шахтаря" Факундо Феррейра. Якщо в минулому сезоні нападник грав мало, то в нинішньому він став основним гравцем і вже забив чотири м'ячі в ЛЄ. Що стосується лазарету, то команді через травми не допоможуть Давід Лопес і Пабло Пьятті.

Еспаньол - Зоря: прогноз букмекерів

"Зоря"

Луганська "Зоря" у кваліфікації Ліги Європи стартувала з другого раунду. Підопічні Віктора Скрипника, який очолив команду влітку, пройшли чорногорську "Будучность", здобувши дві перемоги - 3:1 і 1:0.

Далі були два поєдинки з болгарським ЦСКА. На виїзді луганчани здобули нічию, а вдома зуміли перемогти - 1:0. При цьому в рідних стінах з 22-ї хвилини "Зоря" грала в меншості, але все одно виглядала не дуже переконливо на тлі суперника.

Крім того, в самій кінцівці поєдинку в Запоріжжі голом відзначився Назарій Русин, який під час святкування зняв футболку і був видалений. Форварда буде дуже не вистачати "Зорі" в Іспанії. Після переходу з "Динамо" Русин швидко адаптувався і вже став лідером колективу Скрипника.

В УПЛ луганчани після чотирьох турів йдуть другими, набравши сім очок. При цьому в минулому турі команда вдома поступилася "Олександрії" - 1:2. У цьому, скоріше за все, винна втома - занадто щільний графік у луганчан на старті сезону.

Матчі з "Еспаньолом" стануть першим серйозним випробуванням для Віктора Скрипника. Від команди скоріше варто чекати гідної гри, а не обов'язкового проходу в груповий раунд.

Цікаво, що ще жодного разу у своїй історії луганський клуб не долав бар'єр кваліфікації Ліги Європи. Команда вже двічі виступала в груповому раунді, але робила це напряму.

Слова перед матчем

Головний тренер "Зорі" Віктор Скрипник:

"Не буду говорити високі слова або давати якісь обіцянки. Ми знаємо свою силу, знаємо, проти кого будемо грати. Але в теж час ніхто не заборонить нам мріяти. Всі ми хочемо, щоб коли мрії збулися. Можу пообіцяти нашим уболівальникам, що наша команда залишить всі сили на цьому прекрасному стадіоні".

Головний тренер "Еспаньола" Давід Гальєго:

"Зоря" - це дуже фізично підготовлена команда, в якій виступають талановиті гравці. Це буде протистояння тривалістю до 180 хвилин. Нас чекає дуже складний відбірковий етап. Це атлетичний суперник, сповнений ентузіазму, як і ми. У них є досвід виступів у відбіркових матчах такого роду. Однак, ми повинні нав'язати "Зорі" свою гру".

Орієнтовні склади

"Еспаньол": Дієго Лопес, Хаві Лопес, Налдо, Льюїс Лопес, Віла, Мелендо, Дардер, Рока, Варгас, Феррейра, У Лей

"Зоря": Шевченко, Тимчик, Абу Ханна, Чеберко, Михайличенко, Іванисеня, Кочергін, Хомченовський, Юрченко, Громов, Будківський

Арбітр

Головним арбітром матчу призначений німець Тобіас Штіллер.