Збірна України в чотирьох матчах набрала 10 очок / фото: УАФ

Збірна України сьогодні, 7 вересня, проведе п'ятий матч в рамках кваліфікації на Євро-2020. У Вільнюсі підопічні Андрія Шевченка зустрінуться з аутсайдером своєї відбіркової групи - збірною Литви.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Литва - Україна.

Початок зустрічі - о 19.00.

Відео дня

Литва - Україна: де дивитися матч по ТБ

Збірна Литви

Безвиграшна серія збірної Литви на даний момент налічує дванадцять матчів. З них у десяти команда програла.

У лютому у Литви змінився тренер (ним став Вальдас Урбонас). При ньому команда стартувала у кваліфікації на Євро-2020 з виїзної поразки від Люксембургу (1:2). Потім перервати серію поразок вдалося в товариському матчі проти Азербайджану (0:0).

У червні Литва набрала своє поки що єдине очко у відборі в матчі проти Люксембургу, зігравши внічию (1:1). Але слідом команда розгромно програла Сербії (1:4).

З одним очком в трьох іграх литовська збірна посідає останнє п'яте місце в групі В.

Литва - Україна: прогноз букмекерів

Збірна України

Українська збірна вдало провела першу половину відбіркового турніру на чемпіонат Європи. В чотирьох матчах "жовто-сині" зуміли набрати 10 очок і впевнено очолюють групу В.

На старті кваліфікації Україні вдалося зіграти внічию з Португалією (0:0), а потім завдяки автоголу Жерсона Родрігеса на останніх секундах обіграти на виїзді Люксембург (2:1).

У березні Україна багато в чому здивувала вболівальників, зумівши упевнено розгромити свого прямого конкурента збірну Сербії - 5:0 у Львові. Далі команду Шевченка чекала ще одна зустріч з непоступливим Люксембургом, який знову був обіграний мінімально - 1:0.

Історія протистоянь

Всього Україна і Литва провели один проти одного вісім матчів. П'ять разів перемагали українці, два - литовці, ще одна зустріч завершилася внічию. Команди не виявили переможця в останньому очному протистоянні - товариський матч в 2014 році завершився внічию (0:0). Остання зустріч команд на полі литовської збірної завершилася поразкою українців - у відборі на Євро-2008 "жовто-сині" програли з рахунком 0:2.

Орієнтовні склади

Литва: Шеткус, Міколюнас, Климавічус, Янкаускас, Паліоніс, Андрюшкявічус, Шимкус, Слівка, Воробьєвас, Чорних, Лаукжеміс

Україна: Пятов, Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Зінченко, Степаненко, Марлос, Ярмоленко, Малиновський, Циганков, Яремчук

Читайте також"З повагою ставимося до суперника": Шевченко чекає серйозного опору від збірної Литви

Слова перед матчем

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко:

"Граючи вдома при повних трибунах, Литва буде мати бажання показати хороший футбол. Ми прекрасно це розуміємо, готуємося до серйозного опору. У нас є мета, цей матч - один з етапів, щоб наблизитись до мети. Розуміємо, що перемога для нас набагато важливіше. Команда готується до серйозного поєдинку з хорошим суперником. Перед нами стоїть завдання - виграти цей матч".

Головний тренер збірної Литви:

"Розуміємо, що будемо більше оборонятися. З іншого боку треба зіграти добре без м'яча. Бути маленькою командою - не значить бути слабкими. Ми повинні бути сміливими і наполегливими, вийти на поле з готовністю віддати себе цілком".

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів на чолі з представником Боснії і Герцеговини Ирфаном Пельто.