Понеділок, 14 жовтня буде особливим святом для столичних уболівальників. Їх чекатиме матч збірної України, яка не грала в Києві цілих два роки. Тоді команда Андрія Шевченка зустрічалася у відборі ЧС-2018 з хорватами, майбутніми фіналістами мундіалю. Тепер же нас чекає гра проти португальців, чинних чемпіонів Європи.

Матчем саме з цим суперником для збірної України почався відбір Євро-2020. Нічийний результат тієї гри став для багатьох сенсаційним і, якщо вдасться його повторити або поліпшити, це буде означати для нас, що можна готуватися до поїздки на першість Європи. Шанси команди Андрія Шевченка непогані, по 32% як на перемогу, так і нічию від аналітиків Parimatch проти 36% на успіх Португалії.

Фернанду Сантуш уже дав зрозуміти, що матч з Україною для нього принциповий і заявив, що його влаштує тільки перше місце у відборі, а за друге нехай б'ються Україна і Сербія. Не став відставати і Роналду, Кріштіану зазначив, що їде до Києва, щоб прославити свою команду і перемогти. З мотивацією у португальця дійсно ніколи не було проблем, подивимося, чи допоможе йому це в досягненні бажаного результату. Адже протистояння явно вийде напруженим.

Відео дня

В цілому, Португалія підходить до матчу без особливих кадрових проблем, якщо тільки не брати до уваги травму півзахисника "Бенфіки" Рафи Сілви. Втім, це не головна проблема команди. Судячи з ажіотажу навколо матчу, трибуни «Олімпійського» будуть заповнені вщерть. А це означає, що палка підтримка збірної України гарантована.

Але що ще важливіше - це гра, яку останнім часом стали демонструвати підопічні Андрія Шевченка. Колектив додає від матчу до матчу і від цього ще більше хочеться побачити збірну в числі команд Євро-2020.