Тренерський штаб збірної України / REUTERS

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував перемогу в матчі кваліфікації Євро-2020 проти Литви.

Слова Шевченка наводить dynamo.kiev.ua.

"Мені дуже сподобалося, як команда поставилася до цього матчу. Баланс в грі, по суті, не був порушений. Ми не дозволили супернику нічого створити, литовці провели кілька контратак, але наші переміщення в цих ситуаціях були грамотними, хлопці правильно і своєчасно переключатися з атаки на оборону", - сказав Шевченко.

Відео дня

"Говорив хлопцям, що гра буде непростою. До першого м'яча побачив впевненість в їх діях, вони добре переміщали м'яч, шукали зони, створювали моменти. Так що в плані контролю гри все було добре. Як завжди, трохи підвела реалізація. Не можу сказати, що ми потребуємо в якомусь везінні, але ті моменти, які створюються, треба реалізовувати. У матчі з більш сильними суперниками таких моментів буде мало, так що треба вичавлювати з них максимум", - додав тренер.

Читайте такожЄвро-2020: турнірні таблиці відбіркового етапу

Шевченко висловив упевненість у тому, що команда встигне відновитися до матчу проти Португалії:

"Задоволений грою, тим енергетичним потенціалом, який команда витратила сьогодні. Думаю, нам вистачить часу відновитися. Дуже важливо добре підготуватися до матчу з Португалією".

Шевченко також подякував уболівальникам і ЗМІ за підтримку і відповів на питання про те, що Україні достатньо не програти Сербії з рахунком 0:6, щоб вийти на Євро-2020:

"Ні, це неправильно. Якщо ми не потрапимо на Євро-2020, значить, не гідні цього. Хлопці знають це. Наше завдання - провести матчі, що залишилися, на високому рівні. У команди є обличчя, відповідальність перед уболівальниками, відповідальність перед самими собою. Команда не має права опускати свій рівень".

Нагадаємо, збірна України обіграла збірну Литви з рахунком 2:0 і майже гарантувала собі вихід на Євро-2020.