Перший матч команд у Харкові завершився внічию / фото: ФК Шахтар

6 листопада на стадіоні "Максимір" у Загребі місцеве "Динамо" прийматиме донецький "Шахтар" у четвертому турі групового етапу Ліги чемпіонів.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Динамо Загреб - Шахтар.

Початок поєдинку - о 22:00.

Відео дня

Динамо Загреб - Шахтар: де дивитися матч по ТБ

"Шахтар"

В УПЛ у "гірників" усе чудово. Команда Луїша Каштру лідирує в турнірній таблиці та випереджає київське "Динамо" на 10 очок. У минулому турі донеччани напіврезервним складом розгромили "Карпати" на виїзді - 3:0.

Однак перед поєдинком проти львів'ян "Шахтар" невдало виступив у 1/8 фіналу Кубка України. Там команда Каштру поступилася "Динамо", пропустивши вирішальний гол в екстра-таймі - 1:2.

У Лізі чемпіонів донеччани стартували не найкращим чином. Звичайно, не варто забувати і про рівень суперника - до Харкова приїжджав чемпіон Англії "Манчестер Сіті". Команда Олександра Зінченка розгромила господарів з рахунком 3:0.

Справжня драма розгорнулася у другому турі на "Сан-Сіро" проти "Аталанти". Італійці першими вийшли вперед, але ще до перерви Жуніор Мораєс зрівняв рахунок. У кінцівці "гірники" відбивалися, а на останніх секундах вирвалися в контратаку - Додо видав передачу на Манора Соломона, а той поклав на газон захисника з воротарем і відправив м'яч у сітку.

У минулому турі "Шахтар" приймав на своєму полі майбутнього суперника. Хорвати показали, що їх не можна недооцінювати, і ледь не перемогли - 2:2. В цілому гра була рівною і показала, що динамівці - не найзручніший суперник для українців, вміє пресингувати та стрімко виходити в контратаку. Зараз у "Шахтаря" і "Динамо" по 4 очки в групі C, тому все може вирішитися в майбутній грі.

Динамо Загреб - Шахтар: прогноз букмекерів

"Динамо" Загреб

У чемпіонаті Хорватії динамівці лідирують і випереджають "Хайдук" на чотири очки, маючи гру в запасі. 2 листопада команда на виїзді перемогла "Інтер" Запрешич - 1:0.

У Лізі чемпіонів Загреб стартував ще у кваліфікації, де встиг засмутити у тому числі "Ференцварош" Сергія Реброва - 1:1, 4:0.

У групі динамівці стартували сенсаційно - команда розгромила "Аталанту" з рахунком 4:0. Матч з "Ман Сіті" в Англії показав, що команда дійсно хороша. До 66-ї хвилини англійці не могли відкрити рахунок, а потім відносно скромно перемогли - 2:0.

Лідерами "Динамо" в цьому сезоні є вінгер Міслав Оршич, який регулярно забиває, а також конструктор більшості атак Дані Ольмо. Обидва намагаються проявити себе і в подальшому можуть серйозно поповнити бюджет хорватського клубу. Варто відзначити, що саме цей дует засмутив Пятова в Харкові.

Травми та дискваліфікації

До Хорватії не полетіли вінгери донеччан Євген Коноплянка і Манор Соломон. Це не гравці основи, але вони завжди підсилюють гру "Шахтаря" виходами на заміну. За інформацією ЗМІ, проблеми зі здоров'ям є у Сергія Кривцова та Ісмаїлі, але це клуб офіційно не підтверджував.

У хорватів не зіграє Куленович, а Гаврановіч, Гояк, Теофіл-Катрен і Майєр - під питанням. Тим не менш, тренер загребського клубу Бьєліца підкреслив, що проблем зі складом немає.

Орієнтовні склади

"Динамо" З: Лівакович, Теофіл-Катрен, Ділавер, Перич, Стоянович, Моро, Адемі, Леовац, Оршич, Петкович, Ольмо

"Шахтар": Пятов, Болбат, Хочолава, Матвієнко, Ісмаїлі, Алан Патрік, Степаненко, Марлос, Коваленко, Тайсон, Мораєс

Слова перед матчем

Головний тренер загребського "Динамо" Ненад Бьєліца:

"Для нас це великий, доленосний, вирішальний матч. Ми краще підготовлені після гри з "Аталантою" і харківського матчу. Наші хлопці в хорошій психічній і фізичній формі. Вони свіжі, мотивовані та розслаблені, тому що отримують насолоду від гри. Шанси команд – десь 50 на 50. "Шахтар" – дуже хороша, досвідчена команда, але і ми сповнені прагнення перемогти. Покажемо це на полі. Зустрінуться дві сильні команди, і ми зробимо все для перемоги".

Головний тренер донецького "Шахтаря" Луїш Каштру:

"Наша зброя - наш стиль гри. Не будемо відходити від нашої ДНК. Завтра потрібно показати хорошу гру в атаці, знайти шляхи, щоб розкрити загребське "Динамо" і забивати. У футболі є 4 фактори: техніка, тактика, психологія та фізика. Не можна грати з 3 або 2 складовими. "Шахтар" постарається привнести все це на полі. У нас велике бажання пройти далі".

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів з Німеччини на чолі з Феліксом Брихом.