Арбітр зупиняв матч / фото: footboom.com

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу (КДК УАФ) 21 листопада розгляне справу про прояві расизму у поєдинку 14-го туру УПЛ між донецьким "Шахтарем" і київським "Динамо" (1:0).

Про це повідомляє Sport Arena.

Читайте такожПортугальський топ-клуб проведе переговори з легіонером Динамо 

Відео дня

КДК УАФ вже отримав всі матеріали справи, включаючи рапорт арбітра поєдинку Миколи Балакіна та офіцера безпеки Олега Базая. Крім того, Комітет вивчить все відео, які зафіксували скандальний епізод і знаходяться у відкритих джерелах. Також "Шахтар" зможе надати свої відеоматеріали.

Капітану "Шахтаря" Тайсону загрожує дискваліфікація на три матчі за середній палець, який бразилець показав трибунам. "Динамо" може бути оштрафовано на 250-500 тисяч гривень, якщо буде підтверджений факт расизму. Крім того, деяким фанатам киян можуть заборонити відвідувати матчі на строк до двох років.

Також існує ймовірність, що "Динамо" буде покарано матчем без глядачів, оскільки у 2017 році київський клуб отримував аналогічне покарання за банер "100% білий".

Нагадаємо, матч був зупинений на кілька хвилин у другому таймі, а капітан "гірників" Тайсон був видалений після того, як показав трибунам середній палець у відповідь на поведінку вболівальників, які провокували легіонерів "Шахтаря".

УНІАН раніше повідомляв про те, що поліція відкрила справу за фактом проявів расизму на матчі "Шахтар" - "Динамо".