Кияни ускладнили ситуацію у групі / REUTERS

28 листопада київське "Динамо" у Швеції зустрічалося з "Мальме" в п'ятому турі групового етапу Ліги Європи.

Шведи святкували перемогу - 4:3.

Читайте такожМальме - Динамо 4:3: онлайн матчу Ліги Європи

Відео дня

Господарі зуміли забити швидкий гол вже на другій хвилині: після кутового пішла скидка на дальню штангу і всіма забутий Бенгтссон відправив м'яч у сітку воріт.

На 18-й хвилині Миколенко зрівняв рахунок класним ударом низом під голкіпером після передачі від Буяльського. До перерви динамівці домінували та зуміли вийти вперед: Буяльський віддав розкішний пас в центр штрафної на забігання Циганкову, а той розстріляв ворота шведів у дотик.

На старті другого тайму динамівці знову пропустили. Розенберг замкнув передачу партнера низом зі штрафного - 2:2. "Мальме" продовжив йти в атаку і вийшов вперед: Ракіп пішов від Кендзьори, увірвався в штрафний майданчик і завдав гарматного удару під поперечину - Бущан не врятував.

Через кілька хвилин ситуація ускладнилася для киян, коли за розмови з арбітром капітан команди Сидорчук отримав другу жовту і залишив "Динамо" в меншості. Тим не менш, кияни продовжили боротися і заробили штрафний на 77-й хвилині - Циганков подав, а Вербич коліном відправив м'яч у ворота господарів.

Коли здавалося, що "Динамо" утримає нічию, стався переможний гол для господарів. На останніх секундах в доданий час Розенберг, який проводив останній домашній матч у кар'єрі, скористався подачею з флангу і відправив м'яч у нижній кут воріт "Динамо".

"Мальме" - "Динамо" - 4:3

Голи: Бенгтссон, 2, Розенберг, 48, 90+6, Ракіп, 57 - Миколенко, 18, Циганков, 39, Вербич, 77

"Мальме": Далін, Ларссон (Mолінс, 79), Нільсен, Бенгтссон, Сафарі (Кнудсен, 90+6), Баширу, Інносент (Ракіп, 46), Траустасон, Рікс, Розенберг, Бергет

"Динамо": Бущан, Кендзьора, Кадар, Шабанов, Миколенко, Буяльський (Гармаш, 89), Сидорчук, Шепелєв (Шапаренко, 71), Циганков, Бєсєдін, Вербич (Караваєв, 81)

Попередження: Шепелєв, Шабанов, Сидорчук, Вербич, Шапаренко, Бєсєдін, Михайличенко - Ракіп, Баширу

Вилучення: Сидорчук, 65

"Динамо" після п'яти турів займає третє місце в турнірній таблиці групи B, набравши шість очок. "Мальме" йде другим, маючи вісім пунктів. У заключному турі команда Олексія Михайличенка вдома зіграє з "Лугано" 12 грудня. Тільки перемога дозволить віце-чемпіону України вийти в плей-офф.

УНІАН раніше повідомляв про те, що "Олександрія" поступилася "Вольфсбургу" і втратила шанси на вихід в плей-офф.