Сергій Сидорчук заплатив в 2018 році 2,29 мільйона гривень податків / фото: fcdynamo.kiev.ua

Київське "Динамо" опублікувало податкові декларації голкіпера Дениса Бойка, а також півзахисників Сергія Сидорчука та Віталія Буяльського за 2018 рік.

Про це повідомляється в матеріалі на офіційному сайті "Динамо".

Київський клуб відповів на публікацію видання "Економічна правда", яке опублікувало зарплатну відомість гравців "Динамо" за грудень 2019 року, повідомивши, що, за документами, більшість з них отримує менше 20 тисяч гривень в місяць при реальній зарплаті в 50-60 тисяч доларів. А основні виплати по "чорних" зарплатах, за даними видання, проходять через офшорні компанії "Newport Managmet" і "Динамо Київ Кіпр ЛТД".

Відео дня

Читайте такожДинамо проведе матч з Ворсклою при порожніх трибунах

"Заявляємо, що податки з доходів у вигляді заробітної плати персоналу і футболістів ТОВ "ФК "Динамо" Київ" сплачуються до бюджету в повному обсязі відповідно до чинного законодавства, що підтверджено неодноразовими плановими та позаплановими перевірками контролюючих органів", - йдеться в заяві "Динамо".

У "Динамо" підкреслили, що три футболісти "Динамо" звернулися в клуб з проханням оприлюднити їх декларації за 2018 рок (термін декларування за 2019 рік ще не настав), щоб спростувати інформацію про нібито несплату податків з їх боку.

Згідно з даними в деклараціях, Бойко заплатив податки в розмірі 910 тисяч гривень, Буяльський - 1,43 мільйона гривень, а Сидорчук - 2,29 мільйона.

У "Динамо" також підкреслили, що за 2018 рік клуб і гравці разом "сплатили сумарно понад 84,5 мільйона гривень, з яких ПДФО становить понад 52 млн грн, а військовий збір - понад 3,3 мільйона гривень".

З деклараціями гравців "Динамо" можна ознайомитися, перейшовши за посиланнями:

Декларація Дениса Бойка

Декларація Віталія Буяльського

Декларація Сергія Сидорчука

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що екс-футболіст "Динамо" назвав скромну суму, на яку може прожити в Туреччині.