Коваленко забив переможний гол / REUTERS

20 лютого в Харкові на ОСК "Металіст" донецький "Шахтар" зустрічався з португальською "Бенфікою" в рамках 1/16 фіналу Ліги Європи.

Читайте такожШахтар - Бенфіка: онлайн матчу Ліги Європи

Команда Луїша Каштру у першій офіційній грі року зуміла здобути перемогу з рахунком 2:1.

Відео дня

В першому таймі гра проходила під диктовку господарів поля. На 20-й хвилині Алан Патрік скористався помилкою суперника, протягнув м'яч до штрафної та віддав пас на Мораєса - форвард потужно пробив у воротаря, але м'яч відскочив до Марлоса - півзахисник розстріляв ворота гостей.

Однак арбітр скористався допомогою VAR і відмінив взяття воріт - стопа Марлоса опинилася в офсайді.

Після перерви "гірники" посилили тиск на гостей і вже на 46-й хвилині Мораєс розстрілював ворота португальців врятував воротар. Практично відразу Ісмаїлі пробивав з гострого кута, але м'яч потрапив у штангу і відскочив у поле.

Вийти вперед підопічним Луїша Каштру вдалося на 56-й хвилині: Марлос скинув м'яч Алану Патріку, який з-за меж штрафного м'яко завдав удар точно в нижній кут воріт. Гості не розгубилися і досить швидко зрівняли рахунок. На 62-й хвилині Тавареш обігрався з Серви та проштовхнув м'яч у сітку.

В даному випадку також спрацював VAR. Арбітр скасував гол і призначив пенальті за фол Кривцова на Серві. Сам постраждалий виконав покарання - 1:1.

Розв'язка настала на 72-й хвилині. Тайсон зумів відібрати м'яч у захисника, передав його Мораєсу, який тут же віддав точний пас на Коваленка, а Віктор в дотик був точним - 2:1. Надалі донеччани віддали ініціативу супернику, проте португальці врятувати нічию не змогли - кілька разів в гру успішно вступав голкіпер донеччан Пятов.

"Шахтар" - "Бенфіка" - 2:1

Голи: Алан Патрік, 56, Коваленко, 72 - Піцці, 66

"Шахтар": Пятов, Ісмаїлі, Матвієнко, Кривцов, Болбат, Степаненко, Алан Патрік (Маркос Антоніо, 80), Тайсон (Тете, 90+3), Марлос (Коноплянка, 83), Коваленко, Мораєс

"Бенфіка": Влаходімос, Грімальдо, Рубен Діаш, Ферро, Томаш Тавареш, Таарабт, Флорентіну, Серві, Чікіньо (Рафа Сільва, 79), Піцци (Самаріс, 90+2), Сеферович (Вінісіус, 69)

Попередження: Флорентіну

Поєдинок-відповідь команди проведуть в Лісабоні 27 лютого.

УНІАН раніше повідомляв про те, що була озвучена порівняльна вартість складів "Шахтаря" і "Бенфіки".