Луческу зізнався, хто переконав його очолити Динамо

Румунський фахівець стверджує, що "чудовий батько братів Суркісів" спонукав його до такого кроку.

Мірча Луческу розповів, що саме батько братів Суркісів переконав його стати керманичем київського "Динамо".

Як розповів 75-річний спеціаліст в інтерв'ю Football Hub, ключовим моментом у прийнятті незвичайного рішення став візит до будинку сім'ї Суркісів.

"Мені сподобалася ідея з "Динамо". Спочатку я думав, що буду консультантом, щось підказувати. Але потім, коли я приїхав до братів Суркісів додому, чесно кажучи, саме їх чудовий батько мене переконав очолити "Динамо", - сказав Мірча.

"Він говорив, що такого переживання як в останньому турі з "Колосом", коли вирішувалася доля другого місця, у нього ще не було. Але, на щастя, в паралельному матчі "Зоря" зіграла унічию з "Десною", і "Динамо" закінчило на другому місці. Він говорив: мені 100 років, я більше не хочу таких емоцій. Він мене здивував своєю життєздатністю. І тим, як ставився до футболу, команди й футболістів. Це було щось дивовижне. Так я потрапив до "Динамо" і підписав контракт із цим клубом", - додав Луческу.

Зауважимо, що Рахміль Суркіс три місяці назад пішов з життя у віці 101 рік та був урочисто похований.

Читайте також"Пропонував свої послуги безкоштовно": Луческу зізнався, що хотів повернутися до Шахтаря

Мірча Луческу: кар'єра в "Динамо"

  • Луческу, який очолював "Шахтар" протягом 12 років, минулого літа прийняв київське "Динамо".
  • Під його керівництвом кияни виграли Суперкубок України, вперше за чотири роки змогли подолати кваліфікацію Ліги чемпіонів, посіли третє місце у своїй групі ЛЧ, а в плей-офф Ліги Європи дійшли до 1/8 фіналу. У квітні "Динамо" достроково стало чемпіоном України, а також завоювало Кубок України.
  • У "Динамо" Луческу став дев'ятиразовим чемпіоном України. Він - перший тренер, який вигравав чемпіонат і з "Шахтарем", і з "Динамо".
  • Луческу розповів, що змінив у "Динамо" після свого приходу.