Еліна Світоліна / twitter.com/australianopen

У Мельбурні завершився поєдинок 1/8 фіналу турніру Великого Шолома - Australian Open, в якому українка Еліна Світоліна обіграла американку Медісон Кіз.

Матч завершився з рахунком 6:2, 1:6, 6:1 на користь української тенісистки. Про це повідомляє офіційний сайт змагань.

Перший сет ознаменувався безумовною перевагою українки, яка відразу ж повела - 4:0 - і довела партію до впевненої перемоги - 6:2.

Відео дня

Читайте такожБукмекери назвали фаворита у матчі Світоліної і американки Кіз у 1/8 фіналу Australian Open

У другому сеті все перевернулось з ніг на голову. Американка знайшла свою гру і виграла п'ять геймів поспіль (5:0), дозволивши Світоліній розмочити рахунок лише в кінцівці партії. У підсумку - 6:1 на користь американки.

Третя партія стала вирішальною. Ключовим став гейм на подачі Світоліної за рахунку 1:1, який тривав близько 15 хвилин. Американка не використала 5 брейк-пойнтів. Світоліна, в свою чергу, не дуже впевнено подавала, але в підсумку саме вона зробила рахунок 2:1 на свою користь. Надалі вона двічі забрала подачу суперниці і успішно подала на матч. 6:1.

Таким чином, Еліна Світоліна другий рік поспіль вийшла у чвертьфінал Australian Open. Це поки її найбільший результат на турнірах Великого Шолома. Її наступною суперницею буде переможниця пари Наомі Осака (Японія) - Анастасія Севастова (Латвія).