Столичний дивізіон вперше виграв Матч зірок НХЛ / nhl.com

Команда Столичного дивізіону стала переможцем "Матчу зірок НХЛ Honda 2019", що відбувся в ніч на неділю в SAP Center.

У фіналі з рахунком 10:5 вона легко обіграла збірну Центрального дивізіону і поділила між 11 гравцями команди призовий фонд розміром $1 млн. Приз найціннішого гравця отримав Сідні Кросбі, який набрав у двох міні-матчах 8 (4+4) очок, повідомляє офіційний сайт ліги.

Трійка Кросбі, Метью Барзала і Кріса Летанга домінувала у фіналі, відвантаживши воротарям Центрального дивізіону рівно половину голів. Капітан "Пінгвінз" і молодий форвард "Айлендерс" набрали по 5 (2+3) очок кожен, Летанг додав гол і дві передачі. Вже до кінця четвертої хвилини команда Тодда Рирдена вела 3:0, а до перерви довела відрив до 5:0. Барзал завершив зустріч з корисністю плюс-5.

Відео дня

"Погравши свого часу з Сідом чотири роки, я знав, з якого типу крайніми нападниками у нього виходить грати краще, і Барзал підходить під ці характеристики просто ідеально, - зауважив Рірден. - Коли я напередодні сказав про це Летангу, той пожвавився: "О, Сіду ця ідея дуже сподобається!" А коли повідомив про рішення Барзалу, той взагалі викотив очі: "Ви що, серйозно? Вау! Треба мені обов'язково добре виспатися!"

Кросбі виграв титул MVP "Матчу зірок" вперше в кар'єрі, отримавши в якості призу Honda Passport 2019 року.

"Пам'ятаю, як дивився подібні презентації по телевізору ще дитиною і, звичайно, дуже радий, що зумів отримати MVP сам, - сказав Кросбі. - Мені необов'язково було вигравати машину, щоб класно провести час на "Матчі зірок". Чесно кажучи, навіть не замислювався про самої можливості до тих пір, поки у фіналі не залишалося шість або сім хвилин".

Півфінал за участю Столичного і Атлантичного дивізіонів вийшов самим завзятим матчем з трьох. До перерви "Столичні" вели з рахунком 3:2, але потім Джефф Скіннер і Джон Таварес з різницею в 32 секунди вивели "Атлантику" вперед - 4:3. Однак незабаром Кросбі красиво переграв Брэйдена Холтбі кистьовим кидком впритул з ближньою штангою, а потім Летанг, Себастьян Агв і Кем Аткінсон встановили остаточний рахунок - 7:4.

У першому півфіналі команда Тихоокеанського дивізіону, за яку люто хворіла місцева публіка, була остаточно розгромлена зірками Центрального дивізіону - 4:10. K 15-й хвилині матчу номінальні господарі поступалися з рахунком 1:10, і лише в кінцівці зусиллями гравців "Шаркс" Еріка Карлссона, Брента Бернса і Джо Павелскі зуміли зробити рахунок менш безглуздим. У складі команди Підлоги Моріса хет-триком відзначився Габріель Ландеског з "Колорадо", а Райан о'райлі забив гол і зробив три передачі.

Команда Центрального дивізіону здобула свою першу перемогу в "Матчах зірок" з тих пір, як вони чотири роки тому почали проводитися в нинішньому форматі.

"У минулі роки ми постійно їх обігравали, і цього разу вони, здається, приберегли трохи злості", - посміхнувся настрадавшийся в цьому матчі голкіпер "Анахайма" Джон Гібсон, який пропустив через свої 10 хвилин сім голів після дев'яти кидків.