Хімік здолав суперника з різницею в 16 очок / fbu.ua

В четвер в українській баскетбольній Суперлізі Миколаїв приймав южненський Хімік в рамках регулярного чемпіонату Суперліги Парі-Матч.

Проте, статус домашньої гри для команди Віталія Чернія був лише формальним, адже проходив матч в Южному, повідомляє офіційний сайт ліги.  

Хімік захопив лідерство в дебюті гри за рахунок кращої реалізації, причому з усіх дистанцій. Команда Віталія Степановського також краще захищалася і швидше переходила від захисту до нападу, за рахунок чого виграла першу чверть.

Відео дня

У другій десятихвилинці Миколаєву вдалося додати у захисті і зрівняти рахунок на екваторі десятихвилинки, але ривок Хіміка наприцкінці першої половини повернув южненцям двозначну перевагу. Номінальні гості, які грали на своєму майданчику, грали швидше та агресивніше суперника на дистанції у той час як "корабели" вдалі відрізки видавали лише час від часу.

У третій чверті южненці контролювали хід гри і не підпускали суперника близько, а у заключній зняли усі питання. Миколаїв не впорався з американцями Хіміка, програв свій щит та припустився вдвічі більше втрат. Під завісу матчу южненці зробили свій відрив максимальним і довели матч до впевненої перемоги, повівши у сезонній серії з корабелами та закріпившись на вершині турнірної таблиці.

Найкращим гравцем матчу став Деон Едвін, який до 20 очок додав 15 підбирань, 6 перехоплень, 2 перехоплення та 1 блок-шот, а його РЕ склав “+29”.

Свій наступний матч Хімік зіграє 2 січня вдома проти Запоріжжя, а Миколаїв у цей же день також в Южному зіграє проти Одеси.

Суперліга Парі-Матч

Южне, СК Олімп

Миколаїв – Хімік 72:88 (14:19, 19:24, 18:17, 21:28)

МБК Миколаїв: Зотов 5 + 4 передачі, Попов 9 + 5 передач - 4 втрати, Омоера 15 + 6 підбирань, Давидюк 4, Анікієнко 6 - старт; Приймак 16 + 5 підбирань + 3 блок-шота, Онуфрієв 9, Адедіран 5 + 5 підборів, Хохоник 3

Хімік: Едвін 20 + 15 підбирань + 6 передач, Рябчук 4, Войналович 4, Джонс 17 + 6 підбирань + 4 передачі + 4 перехоплення, Павлов 13 + 6 підбирань - старт; Сидоров 14 + 5 підбирань, Антипов 13, Марченко 3, Козак, Рахімшаіков.