"Дніпро" обіграв в овертаймі "Черкаські Мавпи" / fbu.ua

У Дніпрі відбувся поєдинок чергового туру української баскетбольної Суперліги, в якому зустрілися чинний володар Кубку країни - "Дніпро" - і діючий чемпіон "Черкаські Мавпи". 

Дніпряни здобули перемогу в овертаймі з рахунком 92:87, інформує офіційний сайт ФБУ.

Господарі вважалися номінальними фаворитами цього поєдинку. Та вже на початку зустрічі розвиток подій змусив засумніватися в реалістичності таких прогнозів. На початку зустрічі господарі забивали лише п’яту частину кидків з гри. Гості в понад три рази перевершували господарів за цим ключовим показником. То ж за рівної гри під щитами "Мавпи" все ж вийшли вперед на 8 очок після першої 10-хвилинки. Найбільш наполегливими в гостей у цей час були Кольченко та Бояркін.

Відео дня

За другу чверть до великої перерви господарі в підсумку відіграли лише два очка. Був момент, коли ефектне перехоплення Мішули з наступним не менш ефектним триочковим, здавалося, додадуть "Дніпру" додаткового емоційного поштовху. Та до ігрового перелому справа не дійшла.

Гості залишили за собою майже дворазову перевагу в реалізації. Найкращим у них за першу половину став Кольченко з 14-ма очками. У "Дніпра" по 7 очок набрали Тимофеєнко, Мішула та Глєбов.

Поновилася гра з обнадійливого для місцевих уболівальників триочкового Тимофеєнка. Втім чогось більш суттєвого фани так і не дочекалися. Гості і далі точніше завершали атаки і вже скоро різниця зросла до 10 очок. Максимум, що вдалося дніпрянам, вдвічі скорочувати відставання. Однак на заключну чверть різниця майже не змінилася – 7 очок.

З початком заключної чверті здалося, що у господарів уже не залишилося сил на заключний ривок. Після відрізку 8:0 на користь "Мавп" різниця в рахунку зросла до 19 очок. Та баскетбол – надто непередбачувана гра, що демонструвалося вже безліч разів. Сталося спортивне диво і цього разу. Господарі таки піймали кураж. Ривок 21:0 вивів "Дніпро" в лідери за якусь хвилину до кінця ігрового часу. Рахунок зрівняв Мішула влучним триочковим. Натомість у гостей Кольченко, Янг, Бояркін раз по раз помилялися в досить стандартних ситуаціях. Гості багато фолили, чим вправно користувалися дніпряни, реалізовуючи понад 80% штрафних. До честі гостей, вони до останнього не опускали рук. За 31 секунду до кінця основного ігрового часу Янг дальнім влучанням відновив рівновагу – 83:83. Мішула завершав останню атаку – хибно. Відтак гра перейшла в овертайм.

На початку додаткового часу суперники обмінялися результативними атаками. Далі ж у чемпіонів збився приціл і "Дніпро" таки довів поєдинок до перемоги.

Відтак "Дніпро" піднявся на другу сходинку турнірної таблиці. "Черкаські Мавпи" залишилися восьмими.

"Дніпро" наступний поєдинок проведе 6 лютого в Харкові. "Черкаські Мавпи" наступного дня гратимуть вдома проти "Київ-Баскета".

Дніпро – Черкаські Мавпи – 92:87 ОТ (14:22, 18:16, 21:22, 30:23, 9:4)