Анжеліка Терлюга стала третьою на змаганнях у Зальцбурзі / wkf.com.ua

В австрійському Зальцбурзі відбувся перший етап турніру з карате Серії А. На рахунку українських спортсменів дві бронзові нагороди, які здобули Анжеліка Терлюга (до 55 кг) та Галина Мельник (до 68 кг). Про це повідомляє Спортивний комітет України.

Протягом змагань Анжеліка Терлюга впевнено перемогла суперниць з Канади (8:0), Чехії (5:1), Нідерландів (4:1), потім здолала сильну каратистку з Єгипту Ясмін Аттіа (3:1), а у чвертьфіналі – Алесандру Хасані з Хорватії (1:0). Але у півфіналі одеситка поступилася  майбутній чемпіонці Тарават Хаксар з Ірану (0:2). У бронзовому фіналі Анжеліка перемогла Сабіну Захарову з Казахстану – 7:0.

Львів’янка Галина Мельник, у свою чергу, перемогла суперниць з Нідерландів (6:0), Іспанії (5:0), Сербії (3:1). У чвертьфіналі вихованка Антона Нікуліна програла майбутній чемпіонці, досвідченій Алісі Бухінгер з Австрії – 0:4. Втім, у втішальних сутичках Галина здолала Катріну Педерсен з Данії (0:0), та у бронзовому фіналі – Лі Гон з Китаю (6:2).

Відео дня

Читайте такожЗбірна України посіла третє місце на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука

Також за бронзу билися Стас Горуна (-75 кг) та Валерій Тумаков (-84 кг), але їм не пощастило. Стас Горуна послідовно переміг суперників з Італії (3:0), Ісландії (3:0), Тайпею (0:0), Турції (1:0). Далі у чвертьфіналі українець здолав Сайєда Ахмаді з Єгипту (4:2), проте у півфіналі поступився Ахмеду Аль Шарабі з Італії – 3:5. На жаль, у бронзовому фіналі Стас мінімально програв іранцеві Бахману Асгарі – 2:3.

Валерій Тумаков, який теж дійшов до бронзового поєдинку, впевнено переміг суперників з Росії (6:0), Ірану (3:0), Боснії (3:0), Хорватії (6:1) та Франції (8:0). На жаль, у чвертьфіналі Валерій програв майбутньому чемпіону – іранцеві Махді Ходабахши (0:5). У втішальному бою українець завдав поразки Сергію Ігнатьєву з Росії (3:2), та у бронзовому фіналі програв досвідченому Айхану Мамаєву з Азербайджану (0:5).            

Важливо відзначити, що турнір у Зальцбурзі зібрав рекордну кількість учасників – на змаганнях виступили 2059 спортсменів з 99 країн світу. Україну представляли 79 каратистів.

Найближчим великим стартом для українців стане чемпіонат Європи з карате, який відбуватиметься з 28-го до 31 березня в Гвадалахарі (Іспанія). Крім того, другий етап Серії А відбудеться в травні в Стамбулі.