Одесити обіграли харків'ян в першому півфіналі Кубку України / fbu.ua

В Дніпрі завершився перший півфінальний матч Фіналу чотирьох Кубку України з баскетболу, в якому Одесса протистояла харківському Політехніку й одесити захопили перевагу практично зі стартових хвилин та ні на мить не давали сумніватись у своїй перемозі.

Гра завершилась з рахунком 89:73, повідомляє офіційний сайт змагань

Відразу після стартового вкидання обидві команди дали зрозуміти, що налаштовані виключно на перемогу. За менше ніж півтори хвилини після старту матчу на двох команди виконали шість штрафних кидків після фолів двох фолів при виконанні дальніх спроб. Загалом же команди розпочали гру рівно та по черзі виходили в лідери зустрічі. В середині першого періоду рахунок був 9:9 після влучного дальнього від Девіса. Але ближче до завершення чверті проблеми почалися у команди Володимира Коваля. 

Відео дня

Головний скорер команди Телджон Кромер отримав три фоли одразу на початку зустрічі. Ну а в одеситів під кінець періоду розігрались легіонери: після дальніх від Мейсі та Пірса різниця перед другою десятихвилинкою склала 8 балів – 15:23. 

На старті другого періоду вищезгаданий Кромер заробив вже четвертий фол та сів на лавку запасних, чим одесити стали активно користатися. Тим більше що свій кидок знайшов Мартін, який за підсумками першої половини реалізував три з трьох кидків з периметру. Різниця в рахунку збільшувалася на очах і лише в кінцівці періоду харків’яни змогли стабілізувати свою гру, але скоротити відставання не вдалося – 31:50. 

На старті другої половини матчу команді Володимира Коваля вже не було чого втрачати і наставник вирішив кинути до гри свого лідера – Телджона Кромера. Але користь від цього, на жаль, була мінімальною. Одесити продовжили домінувати завдяки хорошому відсотку влучань з периметру. В третьому періоді добре попрацював молодий Ернесто Ткачук, який влучив практично два поспіль триочкових та вчергове нокаутував суперників. 

В останньому періоді харків’яни знову спробували організувати ривок, що їм нарешті і вдалося, але різниця в рахунку була вже занадто великою, а часу було занадто мало. 73:89 – Одеса у Фіналі. 

Кубок України. Фінал чотирьох

Півфінал

БК «Політехнік» - БК «Одеса» - 73:89 (15:23, 16:27, 12:22, 30:17 )

П: Грем – 20оч, 10пб; Девіс – 18оч; Кромер – 11оч. 

О: Мартін – 20оч; Пустозвонов – 18оч;Шеляков – 13оч, 7пб.