Еліна Світоліна / Reuters

В оновленому рейтингу WTA за 1 квітня українка Еліна Світоліна опустилася на дві позиції і стала сьомою ракеткою світу. Наша тенісистка не змогла захистити очки на турнірі серії Premier Mandatory у Майамі, США, програвши у другому колі. Нині в її активі 5020 пунктів.

Першою ракеткою світу залишилася японка Наомі Осака. Впритул до неї підібралася румунка Симона Халеп, яка після виступу в Маямі зуміла обставити чешку Петру Квітову, повідомляє Xsport.

Читайте такожСвітоліна, Цуренко і Ястремська заявлені на турнір у Мадриді

Відео дня

Поліпшити своє становище у світовому рейтингу також змогли Кароліна Плішкова з Чехії, Кікі Бертенс з Нідерландів та австралійка Ешлі Барті. Примітно, що саме Барті і Плішкова розіграли титул Miami Open. Сильнішою виявилася представниця Австралії. Тоді Ешлі виграла найбільший трофей у кар'єрі, а тепер дебютувала в топ-10 WTA. Бертенс ж в Майамі дійшла до четвертого кола, де програла майбутній чемпіонці.

Німкеня Анжелік Кербер, американка Слоун Стівенс і білоруска Аріна Соболенко, в свою чергу, втратили позиції у світовому рейтингу. Кербер і Соболенко опустилися на одну сходинку і тепер розташувалися на п'ятому і десятому місці відповідно, а Стівенс просіла на дві позиції і стала восьмою ракеткою світу.

Також десятку найсильніших тенісисток світу залишила американка Серена Вільямс, яка пропустила змагання в Майамі через травму.

Що стосується інших українських тенісисток, то Леся Цуренко додала дві позиції і зараз займає 26-е місце. При цьому вона не виступала в Майамі. Даяна Ястремська зберегла за собою 37-й рядок у рейтингу. Катерина Козлова після участі в Miami Open вперше з січня 2019 року повернулася у першу сотню, розташувавшись на 99-й позиції.