"Дніпро" - "Донбас" / uhl.ua

7 квітня на домашній арені херсонського «Дніпра» відбувся третій поєдинок фінальної серії плей-офф Української хокейної ліги між донецьким «Донбасом» та «Дніпром». "Донбас" переміг - 3:1 - і вийшов вперед у серії - 2:1, яка триває до чотирьох перемог. Нагадаємо, що до цього поєдинку рахунок у серії був рівним.

За традицією фінальних матчів між «Донбасом» і «Дніпром» перший період був безгольовим для обох команд, повідомляє офіційний сайт УХЛ. Клуби більше придивлялися один до одного і не поспішали атакувати ворота супротивника.

Друга двадцятихвилинка хоч і подарувала вболівальникам масу небезпечних і яскравих моментів, однак і тут клуби не змогли відкрити рахунок і прошити голкіперів. До речі, саме надійна гра Олега Петрова і Богдана Дяченка багато в чому забезпечила нулі на табло за підсумками перших двох періодів.

Відео дня

Перервати гольову мовчанку донеччани змогли на самому старті третього періоду, коли спочатку Юрій Сильницький відкрив рахунок у матчі, а через дві хвилини Євген Нікіфоров відправив шайбу точно між ніг Олега Петрова і оформив непогану заявку на перемогу в цьому матчі.

І хоча Андрій Жвачкін зміг відіграти одну шайбу і скоротити відставання «Дніпра» до мінімуму, проте зрівняти рахунок у "щук" не вистачило сил. «Донбас», у свою чергу, зумів скористатися порожніми воротами херсонців на останніх секундах зустрічі, і Євген Нікіфоров оформив дубль, знявши всі питання про переможця матчу.

Таким чином ця перемога дозволяє команді Сергія Вітера вийти вперед у фіналі плей-офф Української хокейної ліги. Наступний матч серії відбудеться 9 квітня.

«Дніпро» – «Донбас» 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)

Шайби: 0:1 Сильницький (Пуголовкін - більш.), 40:24; 0:2 Нікіфоров (Захаров, Манукян), 42:42; 1:2 Жвачкін (Золотухін), 51:24; 1:3 Нікіфоров (Манукян), 59:18

Дніпро: Петров (Сурканов); Білоусов (А) - Шулешов, Афанасьєв - Пугачов, Декало - Матусевич, Черемнов - Зик; Коваленко - Золотухін - Жвачкін (К), Бондаренко - Дунаєв - Янішевський, Матвієнко - Сірченко - Макарицкий, Брага - Целогородцев - Тимченко.

Донбас: Дьяченко (Костенко); Сильницький - Романенко (А), Гончаров - Ігнатенко, Григор'єв - Жовнір, Воронін - Александров; Пуголовкін - Мазур - Коренчук (А), Манукян - Захаров (К) - Нікіфоров, Кирющенков - Разумов - Костіков, Мостовий - Карпенко - Денискін.