Наставник жіночої збірної України з самбо Євген Боднарук і чемпіонка Європи Наталія Смаль / sambo.net.ua

У п'ятницю, 17 травня в іспанському місті Хіхон стартував чемпіонат Європи зі спортивного й бойового самбо серед чоловіків і жінок. Україну представляють 27 спортсменів. Загалом же на форумі представлені 29 країн Старого Світу.

У перший день змагань українські збірники завоювали шість нагород - одну золоту, дві срібні і три бронзові. Про це інформує офіційний сайт Федерації самбо України.

Читайте такожУкраїнські самбісти завоювали 29 медалей на молодіжному чемпіонаті Європи на Кіпрі

Відео дня

Титул чемпіонки Європи захистила Наталія Смаль, яка у фінальному двобої у вазі до 72 кілограмів перемогла росіянку Галину Амбарцумян. Представниця Прикарпаття Наталія Смаль взяла гору над опоненткою з рахунком 4:2. Відзначимо, що це далеко не перша престижна нагорода у кар'єрі української самбістки, яка є багаторазовою чемпіонкою світу і Європи.

Дві срібні нагороди здобули представники бойового самбо. Богдан Бабенко з Рівненщини (до 57 кг) поступився у фіналу росіянину Мухтару Гамзаєву за балами. Ще один рівненський "бойовик" Вадим Бурчак (до 74 кг) протистояв Загіду Гайдарову з Росії і також був переможеним у фіналі.

Троє самбістів здобули бронзові нагороди. Це харків'янка Анастасія Шевченко у категорії до 60 кілограмів, хмельницький самбіст Ярослав Давидчук (до 90 кілограмів), а також чинний чемпіон світу Анатолій Волошинов (до 100 кілограмів), який через травму не зміг взяти участь у півфіналі.

Чемпіонат Європи зі спортивного і бойового самбо триватиме до 19 травня. У суботу й неділю у Хіхоні буде розіграно 18 комплектів медалей.