REUTERS

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) назвало дату публікації остаточної доповіді по справі про підміну допінг-проб в Московській антидопінговій лабораторії.

Інформація з'явилася на офіційному сайті WADA.

Читайте такожIAAF продовжила дискваліфікацію російських легкоатлетів

Відео дня

Організація підтвердила отримання коментарів від російської сторони з приводу можливих маніпуляцій з позитивними допінг-пробами в Москві.

Тепер WADA, Департамент розвідки та розслідувань та незалежні судові експерти оцінюють картину в цілому. Остаточний звіт буде надано до кінця листопада. Потім буде вирішено, чи рекомендувати виконкому WADA оголосити про невідповідність Російського антидопінгового агентства (РУСАДА). Якщо таке рішення буде прийнято, то справа відправиться в Спортивний арбітражний суд для винесення остаточного вердикту.

Нагадаємо, WADA вдалося дізнатися про видалені проби завдяки базі даних, яку організації надав інформатор Григорій Родченков. Росія на початку 2019 року передала свою версію цієї бази за умов відновлення статусу РУСАДА, після чого були виявлені невідповідності.

Якщо факт нового порушення підтвердиться, то Росію можуть чекати нові санкції - відсторонення від Олімпійських ігор та інших міжнародних турнірів.

УНІАН раніше повідомляв, що в Росії визнали масову підміну допінг-проб.